@ Zed : hmm, da vidimo. Potrošni materijal (nosači, cijevi, ankeri-komada 4, vijci) uračunati, postavljanje na 3. katu uz visenje jedno metar od balkona (klima je išla na susjedni zid pod 90 stupnjeva), štemanje armiranog betona i traženje električnog voda, postavljanje svih cijevi, žica i što sve ne na samu klimu udaljenu metar od balkona te dovod kroz zid do unutrašnje jedinice, zatim žbukanje razvaljenog zida i žbukanje rupe na zidu gdje je vanjska jedinica. Dca dana posla za trojicu majstora. Na kraju sam dobio uredan račun i garanciju na rad i klimu, jer su dečki ovlašteni od distributera za postavljanje. Jedino što sam ja morao napraviti je ofarbati zid i očistiti finu prašinu (jedno mjesec dana ju je svugdje bilo).
@ Dudek : ne, ne treba ti nikakav kompresor. Sama klima je napravljena tako da ulje koje je pomješano sa plinom prvo prođe kroz sistem. Jedino što treba je manometar jer je klima punjena sa dovoljno plina za 15 m cijevi, ako su kraće, onda je prevelik pritisak.
@ Ipsens : sa svojom Toshibom sam dobio instalacijski manual na jedno 10 jezika, skupa sa uputama za uporabu imaju veličinu toma enciklopedije

Uzmi nekog tko je ovlašten za postavljanje klime i traži račun. Ja se ne bi igrao sa garancijom.