View Single Post
Staro 29.06.2005., 00:13   #10
Dudek
Premium

Dudek's Avatar

Datum registracije: May 2005
Evo iz osobnog iskustva da ti velim.

Kupil sam klimu i postavil mi ju je lik za cijenu od 1000kn (to je i prosjecna cijena). Nemoj ju pokusavati sam staviti jer nekak sumnjam da imas bas sve potrebno.
Treba ti kompresor da stvori odredeni tlak u vanjskoj jedinici i cijevima. Plin u novim klimama je vec u njoj, al ga s tim kompresorom rasporedis kako treba.
Trebaju ti nareznice za cijevi da bi ih mogao spojiti sa unutarnjom i vanjskom jedinicom. Moras imati dosta jaku busilicu i veliki i siroki borer na njoj da bi mogao probusiti rupu za sve cijevi koje izlaze van prema vanjskoj jednici. Mora se paziti da cijev za odvodenje tekucine (od odvlazivanja se kondenzira) ima konstantni pad jer ti se inace stvori zracni cep i ta tekucina se onda zadrzava u cijevima i rezultat je kapanje iz unutarnje jedinice i i moguc kratki spoj u istoj.
U svakom slucaju ne isplati se to sam raditi jer neznas a i gubis garanciju sigurno. Daj rade nekom ko se time bavi 1000kn i nek ti to napravi kak se spada.

Sto se tice hladenja kompa izvedivo je, al ne bas u potpunosti kak si to zamislil jer kako si i sam rekao doslo bi vjerovatno do kondenziranja zraka unutar kompa. Efikasniji i sigurniji nacin ti je da stavis tu cijev o kojoj si govorio do prednja strane kompa i onda ostavis malo (cca 10cm) prostora izmedu nje i kompa, te naprijed neki vent koj bu to upuhival nutra.

Nadam se da sam pomogao oko dileme.

@ZED To nije bas samo 2 sata posla, ak hoces da ti sve lijepo izgleda i poslozeno u kanalice itd.
Dudek je offline   Reply With Quote