Citiraj:
Autor Mad_Duke
Krivo! Ljudi koji clockaju ne čini niti promil ljudi koji kupuju kompove.
|
Pricamo o K procesorima i overclocku. Cinjenica kako je velikoj vecini ljudi dovoljno dobar neki low end Celeron ili Athlon mi ne znaci puno jer meni nije.
Citiraj:
Autor MAGARAC
Ne znam bas koliko je brzi i dal je uopce brzi, po testovima je razlika oko 15% clock per clock. Osim toga, 4.8 je puno za SB i vecina ih ne moze toliko za 24/7 bez voltaza blizu ili preko 1.4v sto je vec bespotrebni rizik od rikavanja ili degradacije (bilo je i toga, slali mi kolege s Buga par takvih da probam jer su zivi). Moj je mogao 4.8 sa finom temp (za danasnja mjerila) ali je vecinu vremena radio na x45 jer se vise od toga nije "isplatilo".
I IB i SB i Haswell ce u vecini kompova radit sa x42 do x46 i Haswell ce bit najbrzi ali to je toliko minorno i nebitno da su uopce ne isplati o tome puno razglabat. Svi su i vise nego dosta za vecinu korisnika koji koriste komp za razonodu. Ono kaj bi mene veselilo su 6 SATA 3 i USB 3.0 kao i dva PCI 3.0 za buducnost. Do 3000mhz takt memorije i brdo novotarija u biosu koje bi mi bile zanimacija bar neko vrijeme.
|
Ako ce Haswell raditi na 4.6 onda je najbrzi. Ako ce mu plafon biti na 4.2 kako se u nekim recenzijama istice onda nece.
2600K kojeg sam ranije spominjao radi 24/7 na 4.8 1.375V sa ljetnim temperaturama do 75C. U 2 godine torture po cinebenchu je degradirao 0,00000%.
Sto se tice nekakve buducnosti, mijenjam setup svakih 2 godine (a sad necu) tako da mi je broj SATA 3 i USB 3 portova sasvim dovoljan a u slucaju neke izvanredne potrebe lako prosiriv. PCI 3.0? Sta ce mi pobogu 2 kad ni jednog ne iskoristavam? Do trenutka kad ce mi trebati 2 najvjerojatnije ce maticna koju bi danas kupio biti u penziji a ona koju cu tada kupiti podrzavati ce 2x PCI 3.0 na vecoj brzini od 8X. Sve to sto donose 1150 maticne su dobre stvari za imati (od viska glava ne boli) no realno nepotrebne.
Citiraj:
Autor Pupo
Al gle, realno, turbo ti je skoro 4 GHz, amd navodno izdaje proc s 5 GHz turbom. Što će ti veći klok za 24/7?
Ja svoj proc držim na 4.2 sam zato da mi se nespoje kuglice od win loga kad palim komp  Toliko o mojoj potrebi za klokanjem xD
|
Render, jedini razlog. Ne patim od high end gaminga. Neki ljudi imaju gust od overclocka samog po sebi ali izgleda da Haswell nije ni za njih.
Da rezimiram, non K Haswelli su dobra opcija za novo racunalo ali onaj ko treba ili zeli K procesor smatra ovo zescim failom. i to namjernim i bezobraznim.