View Single Post
Staro 08.06.2013., 12:20   #5
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Evo ovako, isključio sam power tipku s kućišta i komp uključio komadom žice, napravio spoj direkt na matičnoj. Od tog trenutka se normalno pali, spojio sam nazad prekidač s kućišta i dalje se normalno pali.

Međutim, neće dalje od boot screena, ne ispiše nikakvu grešku, samo se zamrzne. Prepozna procesor i memoriju i onda stane. Zadnje što ispiše je "4096MB OK".
Za svaki slučaj probao sam kombinacije s memorijom, izvadio grafičku i probao s integriranom, ništa ne pomaže. Probao sam brisati CMOS preko jumpera.
Ne mogu ni u BIOS, prepozna da sam stisnio F2 ili DEL, ali opet zamrzne nakon provjere memorije. Nema nikakvog beepa.

Radi se o matičnoj ASROCK 880gxh. Procesor ima 3 jezgre, ali je vlasnik računala otključao 4. jezgru.
Sad kad uključim komp prvo se prikaže onaj logo i piše da je taj neki "super boot" trenutno OFF (a on uključuje overclock, unlock cores, itd...). Matična i prepozna samo 3 jezgre, što se vidi u tekstualnom boot screenu prije zamrzavanja.

Može li to stvarati problem, ako je otključana 4. jezgra na procu, a CMOS je obrisan?

@hrca: nisam siguran, ali mislim da mi se komp prestao sam uključivati tek nakon brisanja CMOS-a. Možda je u BIOS-u podešen da nakon priključivanja napajanja automatski uključi komp. Probaj obrisati CMOS, ako je to pametno.

Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 08.06.2013. u 13:47.
SPLiFF je online   Reply With Quote