Citiraj:
Autor tj1
a jesi probao stavit kubuntu? nedavno je izašo novi 13.04 upgrade. ne mogu zasad reći ništa nego da je savršen. apsolutno se sve posložilo , ali sam prilikom apgrejdanja lap/komp ostavio u potpunom miru. mislim, kod ubuntu 11.10 me zahebavao flash, i ništa drugo, kod 12.04 isto tako, al evo kod ovog nema baš nikakvih bugova i iritiranja. čak bih mogao reći i da je xubuntu korisnički i hardverski potpuno nezahtjevan, a dobar. ja sam krajnji korisnik, nisam it.
|
Ma najveci problem je kod novih korisnika to sto bi htijeli da Linux radi ko Windowsi, jednostavno, pregledno i upotrebljivo zbog brojne podrske.
Iako sam samo na Windowsima isprobavao sam Ubuntu od 7 pa sve do 12.04 verzije i nije mi sijela, zbog lose podrske pa sve do toga da mi cak nekaj nije radilo kak se spada bio je upitanju stariji komp na Bartonu itd. pitanja sam postavljao na specijaliziranom Ubuntu forumu i nije islo.
A bas sam se nedavno uvijerio da kod Ubuntu problem sto se tice jednostavnosti nije uopce jednostavan za pocetnike. Drugim rijecima na drugom forumu je jedan tipican obican korisnik u 26 godini imao instalirani Ubuntu po prvi puta uzivotu kojeg je postavio njegov mestar. Tada je postavljao stotinu pitanja i to one najjednostavije da sam ja na Windowsima prema sijecanju sto sam radio na Ubuntu mogao i morao pomagati i upucivati sto da radi i kako i slao ga na Ubuntu forume.
I ajde uspio je to nekako, al mislim da nece jos dugo biti na njemu ili mozda ipak bude ostao jer njemu komp nis nesluzi osim za fejsbuk, forume i citanje knjiga/web stranica i napise pokoji tekst na zamijenskom wordu i to je to.
Ja kad sam instaliravao razne verzije Ubuntua i radio na njemu nije bio uopce problem da se nisam snalazio jer sam sve i svasta poklikao i sam sam nasao i dolazio do trazenih stvar, al eto nisam mogao ostati na njemu radi tezih problema.
Prvi puta me zezao zvuk nije uopce radio 5.1 zvuk vec samo par, drugi puta je u moje vrijeme bilo in igrati FPS online igre s frendovima i opet Ubuntu nije imao podrsku za te online igre pa opet odustao, jer se igralo svaki dan navecer poslije skole i jos ktome bio je vazan svaki brojcani fps zbog slabog kompa.
Zatim sam bio instalirao zadnju verziju 12.04 onda opet nije bio dobar zbog toga jer nije imao podrsku s programima koje sam imao na faksu, a na zamijenski se nisam mogao oslanjati kada nisu radiili fajlovi koje sam nosio na faks na pregled rada itd.
I sad sam na Windowsu 7 i ja sve te probleme neznam za njih jer apsolutno sve mi radi kaj meni treba, oces od razno raznih programa pa sve do isprobavanja igara za ubijanje viska vremena.
A kad se inace meni ili nekom drugom skroz srusi Windows onda pokrenem Ubuntu Live i onda preko njega spasavam podatke.