08.06.2013., 08:16
|
|
the one
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor Mihael
Kristalno je meni jasna razlika, nisam to mislio, već rješenje za neiskusne i one koje uopće ne zanima sto je ispod 'aube, zanima ih samo da radi i da radi dobro.
Vidiš meni se mint svida, ali to je nebitno. mint Debian Xfce sam stavljao zato jer jako dobro radi na starijim konfiguracijama i ima sve potrebne pakete. Lubuntu se može sakrit po odzivnosti, jedino sto manje rama jede.
Na svom kompu mi nije na pamet padalo stavljati linux kao host jer mi nije radio USB WLAN adapter. Iako driver kao postoji. Airlive support od nikakve pomoći, ni engleski im nije jača strana. Uvijek sam ga vozio u vboxu. Dok mi nije palo na pamet, a zašto ne bi napravio istu stvar koju bi napravio u windowsima, naravno da nisam znao kako pa Google, prvi link. S obzirom da sam znao koji driver podržava cip wlana, nije moglo biti jednostavnije
$ modprobe r8712u
$ echo PID VID > /sys/bus/usb/driver/r8712u/new_id
I radi. Ostalo sve out of the box. Sada me ništa ne prijeći.
|
a jesi probao stavit kubuntu? nedavno je izašo novi 13.04 upgrade. ne mogu zasad reći ništa nego da je savršen. apsolutno se sve posložilo , ali sam prilikom apgrejdanja lap/komp ostavio u potpunom miru. mislim, kod ubuntu 11.10 me zahebavao flash, i ništa drugo, kod 12.04 isto tako, al evo kod ovog nema baš nikakvih bugova i iritiranja. čak bih mogao reći i da je xubuntu korisnički i hardverski potpuno nezahtjevan, a dobar. ja sam krajnji korisnik, nisam it.
|
|
|