View Single Post
Staro 07.06.2013., 07:43   #1
hrca
...(=_o)...

hrca's Avatar

Datum registracije: May 2004
Problem sa paljenjem kompjutera

Prije jedno mjesec dva dana mi se kompjuter počeo neobično ponašat prilikom paljenja....

Uglavnom, kada kompjuter koji je ugašen, iskopčam iz struje navečer i ostavim ga tako dok se popodne ne vratim s posla (dakle, kabel iskopčan iz utičnice), popodne samo uključim kabel i on se automatski upali, radi 3 sekunde i sam se ugasi, nakon toga ga je nemoguće upalit jel ne reagira na tipku za paljenje...

Razlog zbog kojeg sam ga isključivao iz struje je taj što su mi zvučnici spojeni na istu razvodnu letvu kao i komp, da ih svaki dan ne palim i gasim na prekidač na samom subwooferu (jel bi s čestim uključivanjem i isključivanjem mogao brzo razmrdat) onda sam sve isključivao na prekidač na razvodnoj letvi (koji je sad riknuo, pa isključim kabel iz utičnice)

Sinoć kompjuter ostavim ugašen, ali kabel spojen na utičnicu, ujutro kad sam se probudio vidim da se kompjuter sam upalio...

Jedini "trik" za paljenje kompjutera mi je bio taj da prije nego ga uključim u struju, par puta pritisnem tipku za paljenje na kučištu i onda se ne uključi sam od sebe...već normalno na tipku

MOLIM za pomoć ako je netko imao sličnih iskustava!

Sumnjam ili na napajanje ili na ploču.

Primjetio sam da mi se tako počeo ponašat nedugo nakon što sam ispuhao cijeli kompjuter s kompresorom uključujući i napajanje. Tako da mi je onda napajanje najveći sumnjivac.

Komponente:

AMD phenom x4 965be + LC POWER LC-CC-95
ASROCK 790gx pro
CORSAIR VX450
Corsair xms3 2x4Gb 1600mhz
XFX 6870 1GB + Accelero Twin Turbo Pro
Seagate 160 Gb
WDC 250 Gb x 2
Coolermaster SILENCIO 550
hrca je offline   Reply With Quote