View Single Post
Staro 31.05.2013., 00:37   #13
prof.gogx
.: h4rdc0Re cY8ERgEEk :.
Moj komp

prof.gogx's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Potraži savjet stručnjaka ako ima u tvom mjestu kakav gradski wifi ili nekakva wifi udruga. To bi ti bilo najjeftinije rješenje.

A ako ipak misliš odraditi sam onda ti predlažem neki od N standard router/modem uređaja od svog ISP. Skineš originalnu omnicu te nakačiš neku od usmjerenih 2.4GHz antena s njuškala. Probaj sa grid ili 3d korner (150-200kn). Usmjeri ju sa balkona prema plaži (probaj se rješiti ovog drveta sa druge slike koje stoji po sred crvene strelice). Pigtail nemoj duži od 2-3m ukoliko ne nabaviš LMR-200/400 kabel. Jeftinija ti je verzija RG-58 ali nemoj baš previše preko 3m ako ne moraš.
Kabel i konektori za pigtail te dođu do 100kn.

Na plaži postaviš (manju) usmjerenu antenu (dobar 2el-biquad od 10-11dBI ili skraćenu 3d kornerku) na jednu od skinutih omnica sa drugug N-standard routera. Ostale omnice bi ti trebale pokrivat sasvim solidno do 50m otvorenog prostora.

Nije loše ni s 2x SX768 Siemens routera koje je savjetovao Pupo, ali oni imaju samo 1 antenu za šarafit. Za 200kn dobiš 2kom.

Da sam ti u blizini rješili bi to sve unutar tjedan dana uz trošak jednog dodatnog routera. Radim antene od 2002. g. Do sada sam napravio sve osim kantene (smeće ). Najbolje se pokazala 3d korner i 2el-biguad+satelit (4km link od 55dBi uz 5m RG-58 kabla). Et malo da se falim. Sretno.
prof.gogx je offline   Reply With Quote