30.05.2013., 17:52
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Autor jopis
Slabo si ti to imao čini mi se.... Ili si ćorav kraj zdravih očiju, pa ne znaš pogledat naljepnicu na autu ili u upustva za korištenje di ti lijepo pišu tlakovi za gume...
|
Tako jedino i radim...
Citiraj:
Autor jopis
Naveo sam ti gore konkretni primjer - dakle Polo 1.6 16v, gume 185/55 R14 i 195/45 R15, tlak u gumama propisan od strane vw-a je 2.6 bara, na šefovom X1 na 18" felgama je propisani tlak od strane bmw-a 2.4 bara, na 308ici hdi-u je 2.5 bara, na 2.0 benzu je 2.6 bara, itd. Ponavljam, stoji lijepo u upustvima automobila....
A sad fino vani, pa si taj vozni park od 20 auta koje voziš iskontroliraj, fino knjigu s uputstvima od svakog u kuću, pa pogledaj za te dimenzije propisane tlakove....
|
I opet - tako jedino i radim. Nijedan nije preko 2,5, čak ni na M6. Ne mogu se sjetiti ijednog na 2,6 ili 2,7, da ne govorim 3.0. Osim kad dođe iz tvornice (jasno).
Citiraj:
Autor jopis
Edit: A ako ti u petici osjetiš povećanjem tlaka od propisanog, recimo da je propisani za 530d e60 mislim 2.2 bara na stock 17-icama, na npr 2.5 bara, i da se tu osjeti neudobnost u vožnji, skidam kapu, naklon do poda 
|
Navedi mi ijedan razlog zašto bi to radio?
Da li se osjeti, naravno da se osjeti, posebno na BMW-u.
|