Citiraj:
Autor Old Iggy
Imam ili sam imao Peugeote (307, 407), VW-ove (Polo, Golf, Passat), sad vozim BMW 1, 5, X3, X5. O ostalim proizvođačima da ne govorim.
Nijedan nije imao toliki tlak.
?????
Znaš uopće što najviše zagrijava gumu?
Tebe po napisanom sigurno neću.
|
Slabo si ti to imao čini mi se.... Ili si ćorav kraj zdravih očiju, pa ne znaš pogledat naljepnicu na autu ili u upustva za korištenje di ti lijepo pišu tlakovi za gume...
Naveo sam ti gore konkretni primjer - dakle Polo 1.6 16v, gume 185/55 R14 i 195/45 R15, tlak u gumama propisan od strane vw-a je 2.6 bara, na šefovom X1 na 18" felgama je propisani tlak od strane bmw-a 2.4 bara, na 308ici hdi-u je 2.5 bara, na 2.0 benzu je 2.6 bara, itd. Ponavljam, stoji lijepo u upustvima automobila....
A sad fino vani, pa si taj vozni park od 20 auta koje voziš iskontroliraj, fino knjigu s uputstvima od svakog u kuću, pa pogledaj za te dimenzije propisane tlakove....
Edit: A ako ti u petici osjetiš povećanjem tlaka od propisanog, recimo da je propisani za 530d e60 mislim 2.2 bara na stock 17-icama, na npr 2.5 bara, i da se tu osjeti neudobnost u vožnji, skidam kapu, naklon do poda