View Single Post
Staro 30.05.2013., 12:12   #46
Edge330
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
Evo jedan zanimljivi fenomen, a i mozda glavni problem kod mog laptopa. Vidjet cemo ponasanje kroz par dana.
Trenutno ventilator radi, ne na max RPM, ali taman cujno da nista ne mozes radit za faks tipa citat slajd ili pisat i wordu.

Uglavnom, laptop je uso u polu Stand By (ugasilo se pozadinsko osvjetljenje na ekranu) i tu je poceo radit hard disk ko lud, ocito system koristi taj predah da odradi svoje. U tom periodu max temp. je isla cak do 69 stupnjeva i normalno je da se zavrti ventilator. Cim sam taknuo mis HD je presto radit, a temp. su se smanjile, ali ventilator je i dalje cujan.

Ocito postoji neka kriticna temperatura nakon koje se laptop vise ne moze vratiti u normalnu, vise smrdi na neki BIOS problem, ali ne znam.

Takodjer jos nisam uspio ocitati temperature grafe, od trenutka kad sam instalirao ATI drivere s DELL stranice senzor ne sljaka.

@Coconut

Bojim se kad bi ga odneso na reklamaciju da ne bi ama bas nista napravili. Da se uopce skuzi da je osakacen primjerak treba na tom lapu provesti bar sat, dva, a sumnjam da ce oni to napraviti.
Bit ce klasika, pokrenut dijagnostiku, sve ce proci u redu, zatim ce se igrat s njim par min i u tom trenutku se moze dogoditi da vent ne zavrti i cao.

Najvise od svega me bode senzor za grafu.
Edge330 je offline   Reply With Quote