View Single Post
Staro 24.05.2013., 18:54   #33249
night_rider
Registered User

night_rider's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Ajmo redom!

Odvalio danas leustek bez stajanja!
cca. 40ak min! od mostica na Lonjscini do asfalta pred Lugarnicom.
bez da sam spustio nogu na zemlju!
Pregazio stepke samo tako u 3 brzini, upiknuo sam idealanu putanju!

Mogao sam i brze da nisam imao ruksak od 4kg na leđima i da sutra ne planiram "žešću" rutu sve do do PD "Lipa-Rog" (pa je danas bilo više rekreativno).

Zanimljivo, na citavom Leusteku nisam naletio niti na jednog palninara.. nikog zivog! Takoder pred Lugarnicom nitko.. samo plava mrsava "kelnerica" pljuga cigarete ispod tende pokraj ulaza.. žali se da je od utorka bilo 4 ljudi.. od kad je zahladilo, slaba posjeta.
Pitam, zašto je Vlasnik Lugarnice gotovo uvijek turbo nadrkan i loše volje?
Veli ona, da mu je već pun kurac svega i da za koju godinu seli na Vir, a sin Martin preuzima posel.
Inace, nadrkanko vlasnik i njegova žena spavaju i žive u Lugarnici (ima soba pored kuhinje). A na mjestu danasnje kuhinje, nekad je bila štala za konje, dok je nepušteni kameni objekt ispred lugarnice bio dom za konjušare.
Deda hoce otkupiti tu kamenu kucu i napraviti dom sa spavaonicama, ali mu park prirode (koji je valjda vlasnik tog zdanja) neda.

Dobra vijest za sve

Nema više bukvi na 18ici.. "Đoni Dere" izvukao bukve!

I on je "pokleko na 18-20 (prilikom izvlačenja grana probila hladnjak sljemenskog Johna Deerea). Taman su momci to pokušali sanirat.

Đoni Dere, pokušaj sanacije kvara.

Btw, taj lijepi dio 18ice totalno su razjebali teškom mehanizacijom!

Po stazi prema Runolistu trupaca nikad više:

Drveni most kod Šumerevog groba dao je svoje!

Trese se ko "babin zub".
Iz mjere predostrožnosti zabranili su prijelaz njime. Alternativa, preko vode do slobode, tj. treba na gornjem dijelu malo pregazit potok.

Loša vijest za mene

Jučer sam u gradu na rinzol snakebitao Michelin AIRCOMP Latex zračnicu!

Ima li ko kakav komad stare latex zračnice ili "pamatan savjet, jer ne želim to krpat s debelom gumom ili tip-top setom pošto je zakrpa duplo deblja od latex zračnice..
inace,, zracnica je odlicna,, snajkbajto sam ju samo jer mi je neki klinjo izletio u gradu, pa nisam uspio dignuti prednji kraj, već se nabio direkt na rinzol s zadnjim kotačem, a išao sam relativno brzo!

radi se o ovom:

http://www.michelinbicycletire.com/m...complatex.view

U povratku, negdje kod Alanprima me uhvatio turbo pljusak..
Promočio sam do jaja.. i SIDI Lorica propišala... pojma nemam dal će se sva obleka stići osušit do sutra..

Vest za ljubitelje Scott branda

Buhin za cca. mjesec dana otvara "butigu" u Marticevoj...
Cilj mu je i dič koju paru s prodajom složenih bajkova jer se sad žali da uopće nema maloprodaju bicikala, već da isključivo živi od servisa i prodaje race high-end komponenti trkačima, natjecateljima i nadobudnim rekreativcima punim para.
Stoga, će pokušat Rvatima uvaljat Scott bajkove. Priznati belosvecki brand koji je u nas sjebao prvo Fumić, pa onda Fižulić.. dok je u "Amera" pandan Specializedu!

Bumo vidjeli kak bu to bilo...

a fakat u Zg ima Spešlajzdova ko kenje, dok je Škot gotovo iščezao..
Možda Buhin svojim znanjem, smislom za marketing i istančanim odnosom s ljudima i potencijalnim kupcima, malo popravi taj omjer?!
(btw. moj prvi ozbiljniji bajk je bio Scott iz 2001.)

Zadnje izmijenjeno od: night_rider. 24.05.2013. u 20:23.
night_rider je offline   Reply With Quote