Citiraj:
Autor MadBoY
Opet ti o tih 300-400 kn. Bez obzira za koju cijenu Amis nabavavlja taj uredjaj, nece ti ga pokloniti.
Oni cijene taj uredjaj 1500 kn. Znaci ako ga ne vratis ili ako ga vratis ostecenog ili bez potrebnih kablova, naplate ti 1500 kn jer toliko kosta taj uredjaj! Toliko oni procjenjuju da je trosak nabavke novog uredjaja.
Bez obzira da li ga oni nabavljaju za 300 kn ili 3 kn ili besplatno oni kazu da kod njih kosta 1500 kn.
|
Nemam se namjeru dalje prepucavati. Tko hoće neka plaća što hoće. A oni koji imaju interesa da doživotno ne plaćaju najam neka urade kako sam rekao. Ovime je daljnja diskusija oko cijena završena jer smo postali dosadni i spamamo bespotrebno ovu temu.
Samo da napomenem da se radi o elektronici nabavljenoj iz Kine i mislim da sam time sve rekao o nabavnoj cijeni. Na kutiji može pisat što god žele i staviti cijenu koju žele. Gornju granicu su postavili, a mi kao korisnici možemo tražit što hoćemo i koliko hoćemo. Sve je stvar dogovora.
Oni trebaju mene kao korisnika, a ja ne trebam njih. Tako da što oni kažu za cijenu opreme je njihova stvar, al se tu ipak ja pitam kao korisnik, a ja kažem bar za sebe
no pasaran sa takvim stavom Amisa oko najma opreme!
Razmislite da će za 5 godina internet preko mobitela biti bagatela i svugdje dostupan. Pa neka onda razmišljaju o svojo mreži i budućim korisnicima i cijenama najma opreme!
Vremena se mijenjaju pa ako žele biti kao T-com neka razmisle o svom opstanku.
Kod mene je u zgradu došao DCM, obećali brda i doline, nakon što su došli u godinu dana digli cijene tri puta i ljudi im otišli. Ja ostao 6 godina radi interneta. U međuvremenu su postali B-Net. Danas im mreža stoji sa iskorištenjem ispod 30% ako i toliko i to u mojoj zgradi gdje teoretski mogu imati 190 korisnika, a trenutno još uvijek nema konkurencije, i mreža je njihova, pa ne plaćaju 60kn mjesečno za lokalnu petlju T-comu! Međutim kako se DCM ponašao na početku, ljudi im više ne vjeruju i ne žele sada kod Bneta, iako je višestruko povoljnije sve što nude u odnosu na trenutnu konkurenciju koja je dostupna u mojoj zgradi.
Kada je došao Amis ja zbrojio 2 i 2 i otišo kod njih. Dosada sam kod njih skoro 7 godina. I mislim ostati i dalje. Ali ako se počnu ponašati ovako kao što je sad hvala lijepa i doviđenja bilo mi je drago al ne dam da netko od mene
pravi kravu muzaru!
Ako će biti fer ostajemo i dalje a ako ne, bilo mi je drago dok je trajalo, jer mogu ja i bez optike, ali se ne dam raditi budalom!
Pošaljite im zahtjev da vidimo kako se misle ponašati, pa ćemo onda kao korisnici i mi znati što i kako nam je činiti?
Ja mislim da će ipak poslušati zahtjeve korisnika!
I ne zaboravite ulaskom u EU neke stvari će se ipak morati promijeniti!
Evo ovime završavam diskusiju. Špranca je na netu pa tko hoće poslušati neka napiše zahtjev i pošalje, a najbolje je napismeno i preporučeno! Tko želi biti doživotna krava muzara meni svejedno!