View Single Post
Staro 21.05.2013., 19:18   #3379
sakomako
Registered User

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Veliš, ušparali su jer su sami napravili svoju mrežu a ne kao tcom koji nam je uzimao 2000 maraka za tel. priključak?
Gledaj što je nakad bilo to ti je kao priča o partizanima, ustašama i četnicima.

Ja gledam sadašnje stanje i buduće, što je bilo je prošlost, tj. popapala maca!

Izgradnja optičke mreže nije tako skupa, jer ako im se isplati gradit optičku mrežu uz ugovor na samo 2 godine i u tome vide svoj interes, tko sam ja da se bunim?

Sada je kapitaljizam, ako im se isplati neka rade, a ja u tom kapitaljizmu nastojim zaštititi svoj interes kao potrošača!

Definitivno šparaju, jer T-comu više ne plaćaju naknadu za lokalnu petlju od cca 60 kn na mjesec. A cijena optičkog vlakna nekoliko je puta niža od bakra, tako da je najskuplji dio trošak provođenja optičke mreže, a uz ugovor na 2 godine nude priključak za 1 kn. Dakle u odnosu na nekadašnje cijene od 2000 DEM i više za priključak bakarne parice, ovdje se radi o nekoliko puta manjim troškovima, jer očito uz mjesečne naknade i ugovor na 24 mjeseca njima se isplati uvoditi priključak za 1 kn uz ugovornu obavezu.

Drugi svjetski rat završio je prije cca 70 godina, a T-comu sve najgore u životu, jer bi željeli i iz optičkog vlakna ostvariti isti profit koji su izvukli iz bakrene parice, a to danas više ne ide!

I usput jedno pitanje? Što bješe od obećanja propale ali dobro plaćene političarke gđe. Tatjane Holjevac o izgradnji optičke mreže u vlasništvu grada (Digitalni grad) Zagreba. Mislim da postoji i neka tvrtka u kojoj netko radi i dobiva plaću iz buđeta grada Zagreba! Da li ta tvrtka uopće nešto radi ili samo ubire novce od poreznih obveznika?

Amisu želim sve najbolje, ali ne na štetu mene kao korisnika!

Zadnje izmijenjeno od: sakomako. 21.05.2013. u 19:31.
sakomako je offline   Reply With Quote