View Single Post
Staro 17.05.2013., 14:53   #1
Edge330
Registered User

Datum registracije: Sep 2012
(riješeno) Dell 5520n - vent konstantno radi

Imam problem s kojim se mucim od trenutka kad sam kupio laptop, i nazalost jos nisam nasao ni priblizno nikakvo rjesenje.

U startu:

i3 core 2370m
ATI 7670m
4 gb DDR3

Dakle, radi se o tome da ventilator stalno radi, stalno je cujan, bez obzira na zadatak koji se radio na racunalu. Jos nikad nije bio skroz necujan (osim prvih 5 minuta kad se upali, ali to ne uzimam u obzir). Da je to normalna buka rekao bi oke, ali ovo je uvelike iznad granice normale. Po recenzijama sam dosta procitao da laptop vecinu vremena radi na 0 rpm, vec iz toga se da iskljuciti da ja imam puno veci problem.

Reinstalirao sam Windows, driveri su skinuti s DELL stranica preko service tag-a, BIOS je azuriran, tako da je od softverske strane sve cisto kao suza.

Naravno nosio sam laptop na servis, prema njhovom izvjescu promijenjena mi je maticna ploca (koja kosta 700 kn, jel to oke cijena?) i ventilator. Mislio sam da je konacno kraj mojih problema kad ono klinac .

Prosao sam milijun foruma (da se razumijemo, nema puno korisnika s ovim problemom tako da nisam nasao konkretan odgovor.)

Moje teorije (na temelju tudjih i svojih razmisljanja):

1) Nije stavljena termalna pasta (iako bi bilo glupo, ima logike)
2) Opet sam dobio pokvarenu maticnu koja ima problema sa senzorima ili power managmentom.

Vi ste mi medju posljednjim nadama, stvarno vise ne znam kome se obratiti, obratio sam se i trgovini (ADM), oni opet govore da odem servis, nazovem danas servis lik kaze da je normalno da se ventilator vrti, icore procesori trose puno energije i normala je da se griju do 110 stupnjeva.
Znam da zivimo u sranjskoj i nepravednoj drzavi, ali jos u meni uvijek postoji tracak nade da rijesim ovo.

Temperature:

http://imgur.com/Mp99Znr

Rad procesora:

http://imgur.com/OsKWXDn

Rekao bi da vent trenutno radi na 4/6 svoje snage.
Edge330 je offline   Reply With Quote