Citiraj:
Autor zgmmax
Postoji "infrastruktura" koja pocinje/zavrsava 3m prije krizanja. di onda moras gurat bajk da bi sve bilo po zakonu.
Sa time da su ukrali tih 50cm mjesta na pjesackom di ionako na nekim mjestima ljudi jedva i prolaze.
Zaleti se do Ljubljane i vidi kako je tamo sve to lijepo napravljeno pa ce ti onda biti jasno kaj je biciklisticka infrastruktura. Jos imaju i muriju na biciklima koja lovi ove kaj se ne voze po biciklistickim stazama i naplacuje im kazne.
Nazalost ovo je samo farbanje ociju javnosti, jer je isto tako i otvoreno 150km "staza"  na Sljemenu kao i ne znam koliko km "biciklistickih"  staza u Zagrebu.
|
Iako jest stvar predizbornih kampanja i da se ove akcije provode zbog njih, takvim ćemo razmišljanjem ostati tu gdje jesmo ili otići još nazad. Znači ti si sad (karikiram) u glavi sebi zacrtao da će se ovakve stvari samo događati kad će političarima pasati i sjedit ćeš, čekati iduće izbore, uspoređivati nas sa susjednim i razvijenijim zemljama. Gdje je tu glasić podrške i palac gore za ovakve "prisilne" akcije koje političari izvode da se dodvore običnom puku?
Uvijek se hvatamo za neke poslovice i uzrečice pa ću reć: prvo čisti svoj prag, a onda gledaj tuđi. Boli mene briga što ovi Janezi odmah nakon granice imaju biciklističku stazu, još k tome dvosmjernu, do Brežica kad se njome ne vozim.
Baby steps are still steps forward.
A da i ovi iz udruge biciklista nisu politički pristrani stiskali bi za ovakve akcije stalno, a ne jednom godišnje održati paradu s biciklima i napraviti gužvu u gradu... Uglavnom, kupe se pare od države i svih nas na temelju statusa udruge, a akcija je jako malo. Lakše je Janjca okrenut
Činjenica je da se broj bicikala znatno povećao u zadnjih nekoliko godina i red je da se netko zauzme za to. Tko god to učini ima moju podršku. Ne moj izborni glas, već podršku.