Temperature su OK i tu nema priče. To bi valjda bio Northwood. Ako je Prescoot onda su fantastične. A Gigabyteu ne treba previše vjerovati. Metoda prstića je puno učinkovitija. Kada se preksiraš mjeriš bolje od laserskog termometra. E, da! I tu i tamo spališ prstiće.
nylaia! Ploča si SIGURNO laže ko pas. Asus i inače laže za temperature a AsusProbe je još lažlivije đubre, puno problema. Jedno je sigurno. Northbridge se ne grije na tu temperaturu. Grije se daleko više. Ono što mjeriš je okolina. Senzor je negdje između Northbridgea i memorije.
Jedino što dobro mjeri je hard. To je nrmalna tempertura za hlađene diskove, ali oni se mjere preko SMART-a.
Ja mjerim sa aetogateom. Nije najprecizniji na svijetu ali mi daje omjere i pokazuje kada se neka temperatura promijenila. Ako je normalno za northbridge da se grije na 40-45, onda je temperatura 50 za zabrinuti se. A to su vrijednosti na koje možeš računati.
gpremec! Serije svakako imaju veze ali ne i datum proizvodnje (e sada sam rekao glupost). Radi se o tome da je moj prescoot gorio, a nisam baš kupio prve primjerke. Ali sam zato naletio na jednog 3.0 koji je bio hladan ko led. Čak i hladniji od mog Northwooda. A taj je bio kupljen prije mog. A sve se to događalo oko početka godine. Svakako niti jedan nije bio prvi primjerak. Nikada takve ne kupujem. Dakle još se može naći hladan i kipuć primjerak.