View Single Post
Staro 12.05.2013., 23:54   #1861
viking.software
Premium
Moj komp

viking.software's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor kasandro Pregled postova
S obzirom da su kod jačih uređaja s 3G cijene prevelike išao bih onda na tablet sa što boljim karakteristikama bez 3G, a pošto klinci imaju smartphone mogu ih koristiti kao mobilni hot spot. To je opcija koja troši obje baterije pa mi nije pouzdana jer volim da su mi dostupni na putu.

Da li bi bilo bolje uzeti tablet bez 3G koji ima mogućnost priključenja vanjskog 3G modula sa sim karticom ? U tom slučaju mobitel ostaje u mirovanju za našu komunikaciju, a tablet za surfanje i igre. Vjerojatno bi se brže praznio, ali ... ne možemo imati sve

Ajd, sad sam se već malo bolje ufurao i znam što tražiti .

Koji bi tablet bio best buy od 7 ili 8", da nema 3G, da ima 16GB, fotoaparat i eventualno mogućnost spajanja vanjskog 3g modula?
za hot spot si u pravu, osim ako nemaju symbian mobitel ili ios. onda će biti problema. android se ne spaja na ad-hoc mrežu. to moraš paziti.
što se baterije i 3g sticka tiče, da, trošit će više, no, lako je izvaditi ga ili prekinuti vezu kada ga se ne misli korisiti.

to se storagea tiče, više storagea-veća cijena. tako da to možeš nadomjestiti sa sd karticom. pogotovo ako misliš gore trpati filmove, muziku, eknjige. takve stvari nema smisla stavljati na internu memoriju.
fotoaparat, stražnji, imaju gotovo svi tableti. meni je to nepotrebni feature, ali....
a za 3g - napisao sam ti-poznati modeli to ili uopće ne podržavaju ili ne navode u specifikaciji.
tako da ostaju oni malo manje poznati, samim time i jeftiniji.
mislim da sam prije napisao, pipo s2 nije loš uređaj. pristojan procesor, giga rama i željenih 16gb storagea. lako se napravi root, postoji ok baza korisnika (vani, prvenstveno) i dovoljan broj custom romova koji miču nepotrebne stvari.
a da si unutar onih 1200kn. i dobio si 8" 4:3 ekran. koji je ionako bolji za čitanje i web. kod filmova će imati crne crte.
izrada nije loša, ne pucketa, dvije godine garancije. postoji koji model prestigia, ali tu već ne znam kakva je situacija sa količinom flash memorije.

ili ići na nešto rabljeno. da se naći kvalitetnih tableta.
viking.software je offline   Reply With Quote