Citiraj:
Autor Mar
Di su najbolji? Keindl? 
|
Iz prve ruke i jako friški podaci. Govorim za keš.
Protea - 10%
Vivasport - 15% (prednarudžba, može i uplata na račun)
Ronin Sport - 16% (prednarudžba i popust za prvog kupca)
Ciklocentar - 20-25% (prednarudžba)
Keindl - 25% (gotovina, nikakva uplata na račun)
Rog Joma - 50%

(uplata na račun)
To su popusti koje su dobivene bez ikakvog cijenkanja i slično. Najskuplji bicikl je bio Cube Stereo 160 Race (26 900kn mislim redovna cijena). Rog Joma je imala akciju, ostalo je bilo na upit ili osobno u dućanu. Ovo su bili popusti za mene. S obzirom da znam da su neki dobili u određenim dućanima i veće popuste, do osobe je i/ili prodavača očito (a možda i ja smrdim). S time da npr. na zimu u Keindlu nisu htjeli dati nikakav popust jer je roba tek došla očito.
Tražio sam bajk zadnja 2-3 mjeseca. Stvarno super ponude su bile iz Rog Jome (taj Slash nesretni) i iz Keindla (Cube Stereo 160 Race - karbonac od 12,6kg i XT opremom, Easton karbonskim volanom i čime sve ne). Razlika (i odluka) je bilo što se u 2kg lakšeg Cube-a trebalo uložiti u chain guide (40€) i Reverba što bi podiglo razliku na 5300kn minimalno. Koliko god sam stvarno htio imati laganog karbonca koji se spusti ispod 10kg bez većih problema i egzotike (frame sa shockom 2080g. !!) ali skoro 5,5 tisuća nije za baciti i spremljeno je za izlete/more (i kacigu da me Sile ne hejta

).
Koga zanima, Slash 8 u L veličini bez pedala - 14,58kg. Cube Stereo 160 Race u M veličini bez pedala - 12,6kg. Jako sličan osjećaj na oba bicikla, kraći nego Author (vidljivo da su noge bliže volana).