Ja sam danas potegnuo na istok s ciljem istrazivanja, istrazivanje sam dosta skratio jer su komarci skroz poludjeli, vrlo su agresivni i ima ih gomila, grizu i u voznji a kad se stane onda bi valjda oglodali covjeka do kosti da mogu.
Nabrojao sam preko 60 uboda iznad struka, a noge nisam ni gledao, izresetali su me k'o sito, cijele eskadrile slijecu na tijelo i grizu
Vjerovali ili ne, ali danas sam nosio na Sljemenu bajk uzbrdo na ramenima. Ambijent slici Velebitu, ali s vise zelenjave.
Rijec je o vrhu Ostrec, vrlo atraktivno, kamenito, i tehnicki vrlo tesko za odvoziti, pogotovo stijenski vijugavi dio, zemljani je dosta laksi, ali pak vrlo strm, u svakom slucaju drzim da je to najteza staza na Sljemenu za koju ja znam. Voziva je (uz trening i dizanje skilla), ali na vrh treba nosit i gurat bajk
Par brzinski okinutih fotki (ne docaravaju kameno strsecu podlogu po kojoj se tehnicira):

Ova zadnja je vrh, i od tuda krece spust (dole na kontra stranu).
Drugi kameni vrh na koji sam se danas popeo je Pecovje, nizi, laksi, nije interesantan za bicikl (prekratak, a dalje nije vozivo), ali je za hodanje prva liga, pogotovo sto iza njega ima dva vrlo atraktivna stijenska vidikovca.
Ova ruta preko ova dva vrha nije badava dobila 5 zvjezdica, stvarno je nesto posebno i uopce ne lici na Sljeme.
Spust dalje niz 56a, sva skretanja su popamcena, vise nema dileme, sad samo da se staza skroz posusi i pada jedna snimka spusta.
Inace danas mi je otpirio lijevi lezaj na BB-u, u voznji se javljaju takvi zvukovi da se ljudi okrecu

...glavno da ja cekam da vrisne desni koji je nacet i kojeg imam u pricuvi za zamijeniti, ovaj lijevi lezaj je skroz nestandardan tak da mogu po novi BB.