View Single Post
Staro 23.06.2005., 11:36   #38
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
SuperPi je simpatičan testić ali ne izračunavam Pi svaki dan po nekoliko puta.

Valja izvrtiti nešto realno. Tada ralika ne bi bila toliko impresivna. Bio bi brži ali ne spektakularno.

Moj proc košta oko 100€, ploča oko 100€ i ne trebaju nikakav mod, adapter, glupi bučni vent, traženje serije i sl. Jednostavno radi. Jedino FSB treba napisati 300, malo podići napon i to je to.

I sve je to drek kada uzmem 3200+ i Abit AN8 Fatal1ty i, uz lagani OC, pometem i moj i Dothan i ostalo. A cijena... ? E, i 64-bita! I vrtoglava memorijska propusnost.

Rekoh jednom da OC nije stvar matematičke računice već srca junačkog i krvavih očiju ali nemojmo pretjerivati. I kada nisam pri zdravoj pameti, da je cijena procesora i ploče ista, opet bi ja bio na ABIT-u. Nemam nikakvog razloga da promijenim to. Čak i svaki dan dobivam potvrdu da sam u pravu. Svi koji su bili kod mene znaju što joj radim i da bi većina ploča bila uklonjena iz kučišta samo usisavačem nakon mog "tretnama".

I kad smo kod brojki:

SuperPI - 39 s
Everest Read - 5300 Mb/s (5800)
Everest Write - 1800 Mb/s (2000)
Temperatura - 43 C
Prosječan XVID - 1h 10min
(u zagradi su brojke dobivene sa TCCD-om, ai to bi bilo bolje da mi gazda nije balticom objašnjavao koliko mu brzo treba komp)
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote