@cuks
nemoj na 18-20 jer jos uvijek preko staze leže prevaljene bukve!
Danas sam na Sljeme vodio frienda Tomicu (bikerider na DB) na već svoju uobičajenu rutu od 50km.

Lonjšćina > Leustek > Lugarnica > 44 > 1M > 23 > 1M > Gorščica > SIK (staza iza kuhinje) > 24 > Vidovec > bazna stanica trail.
Bikerider nema nikakve konde, pa je na jedvite jade to sve izgurao (uhvatila ga kriza već nakon klupica) a poslije Hunjke je bio u gadnim grčevima.

No na kraju sve je stoički podnio! Uz par junačkih padova i svukupno štopanje od cca. 1.5h.. no nema veze!

Ispred danas zatvorene Lugarnice - iako je petak, sreli Marina (marac na DB) koji se prije mjesec dana doselio u Zg i tek otkriva staze (jedino zna 18-20

)..
Pa da razbije monotoniju, odlucio nam se pridruziti u pohodu istocnih staza!
Decko ima Stampija FSR, super vozi, ima skila i ful konde (ispeglao je bez beda onu strminu do samog repetitora

Probao sam taj fsr,, cudo kako je to pedabilan bajk.. a za dolje da i ne govorim !

Gazis sve pred sobom i ljuljas se kao u labudici.. Volan 780mm a lulica 50mm.. osjecaj fenomenalan..
Dok meni na hardtailu, nizbrdo lanac trese ko blesav, zadnji kotac skace, a s lulicom od 100mm i volanom od 600mm nemam neki super osjecaj i kontrolu.
Strma staza iza kuhinje od PD Gorščica, tj, SIK puna je vododerina, od sinocnje kise, al svejedno je gust.. cak i meni na hardtailu..

Dok je brza 24ka također vecinom mokra i djelomicno u potoku.
Pred kraj se mora biti extra oprezan jer se odron nasred staze opasno proširio i produbio! Ako se zaleti i nabere brzina, prijeti realna opasnost da se uleti usred rupe! Tim više što je od cijelog puta, ostao prohodan jedva mali uski dio skroz na desno.. ali kako mi se cini i to bi se lako moglo odvalit!
Par slika s današnje vožnje.
bikerider na Leusteku(dok je još mogao peglati)
PD Gorščica. Nigdje nikog.
marac. SIK
Odron, 24ka.
Vidovec. XC idila podno bazne stanice.
Track