Slagao sam danas PC za jednog kolegu. U početku je sve išlo kao po loju. Instalacija obavljena do kraja. Nakon toga driveri ovi, oni itd i uslijed jednog od standardnih restartanja sistema, pojavi se samo crni ekran s crticom koja blinka u gornjem lijevom kutu. BIOS tj. UEFI se vratio na tvorničke postavke sam od sebe (vidljivo po BOOT meniju). Krećem ponovno sa instalacijom kad ono - windowsi ne vide niti jedan od 2 diska u mašini!!
Pokušao sam sa clear CMOS-om, flashanjem BIOS-a, čak probao instalirati i Win XP, spajao diskove u druge sata portove, loadati AHCI/SATA drivere sa DVD-a s driverima od matične, mijenjao mod rada diskova iz AHCI/SATA u IDE - ništa ne pomaže. Napomenuo bih da UEFI/BIOS uredno prikazuje oba diska.
Nemam pojma šta još pokušati. Kako je moguće da instalacija prođe savršeno (windowsi pronašli oba diska) da bi se nakon jednog restarta sve izbrisalo a diskovi više nisu vidljivi kod instalacije??
Umoljavam za pomoć jer sam došao do dead enda.
Edit: i sad shvatih da sam ovo trebao staviti na pod-forum softwareskih problema. Moderatori, prebacite post na odgovarajuće mjesto. Ne mogu više niti razmišljati racionalno.