Tema: Automobili
View Single Post
Staro 20.04.2013., 16:21   #5862
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Spominjete neke track/reli auta od 3000€. Ne budalite, to je bacanja novaca jer kad ga skucaš u zid ode sve to. Moja preporuka je auto od 1500kn. Ja 3. sad imam. Bio je Renault 5 1.4, pa Opel Rekord 2.2D i sad Kadett C 1.2. Imam blizu kuće poligon s nekih 15ak km makadama i dovoljno za iživit se. A sa tih 40KS u Kadettu se možeš lijepo zabavit. Slijedeća je vjerojatno kocka ili nešto 4x4.
Jedno je auto za po polju, a drugo auto za natjecanja.
U pravu si za ovo da je auto za po polju najbolje kupiti, poderati i prodat u željezo, ali to je i vrhunac što s tim autom možeš - vožnja po polju.

Bilokakvo ozbiljnije slaganje košta, pa makar bilo i restauracija serijskim zamjenskim dijelovima.
Već kad kreneš na limariju zavrti ti se glava jer ne znaš koga bi za majstora jer ih dobrih ima jako malo a kod njih se uglavnom čeka u redu.
I to se napravi pa ne znaš kome bi auto poslao na lakiranje a da je to to. Jer malo koji auto je lakiran za 5, a još je manje ljudi koji samo za lakiranje auta žele izdvojiti >10 000 kuna a to je realna cijena kvalitetnog posla: priprema + lakiranje.
Motor je najmanja stavka uloga: honanje bloka, poliranje radilice, obrada glave, vodilice ventila: to sve napraviš za sitniš, čak niti osnovni dijelovi motora nisu skupi tipa karike, leteći, brtve, semerinzi i sl. ali kad kreneš mijenjati senzore, dijelove paljenja ili razna crijeva tu bankrotiraš.
Red veličine: karike i leteći ležajevi, sve brtve glave i bloka za 1.8 motor u gti-u si bile oko 1200 kuna.
Hallov davač koji pomiče kut paljenja je sam 600 kuna, običan komadić plastike koji stane na dlan.
A gdje je podvozje: od letve volana, spona, amortizera, homokinetičkih: sve poijedinačno nije skupo, ali kad ideš redom jako brzo se popneš na 30-40 000 kuna a još nisi niti registrirao auto.

Živio
Juan je offline   Reply With Quote