Citiraj:
Autor coconut
Jesi uzeo bijelo ili crno?
|
Crno sam kupio, bijelo mi je isto zanimljivo, ali sve vezano uz komp mi je crno (čak i stol) pa se ne bi baš uklopilo.
Evo da javim dojmove. Prvo što sam pomislio kad sam ga izvadio iz kutije je bilo "ogromno". Visine je kao i Antec 1200 (1-2 cm niže), ali duže i dosta šire.
Neću duljiti s detaljima, jer sve to kog zanima može vidjeti u recenzijama, ali neki moj zaključak je da je odlično kućište s puno dobrih strana i samo par nedostataka:
1) Antec je puno čvršće i rigidnije kućište, kod njega imam osjećaj kao da je neuništiv, kao tenk

Iako i Antec ima plastičnih dijelova oni su od super tvrde plastike, dok je GT od mekše i tanje plastike, a i metalni dijelovi djeluju tanje. Ovo mi sve ima smisla zato što ovako ogromno kućište bi bilo preteško da je izrađeno kao Antec, ali eto. Ipak, stajat će mi pod stolom pa i nije bitno da je čvrsto kao tenk, jer i ovako i onako mu neće ništa bit niti će se oštetiti.
2) Što se tiče glasnoće ventova, mislim da su podjednaki Antec i GT, možda je jako malo GT glasniji, ali zadovoljan sam time. Iako, čini mi se da je Antec bolje hladio. Nije da su mi temp sada visoke, zadovoljavajuće su niske, ali bile su niže s Antecom.
3) Cable management je gotovo pa savršen, nemam nikakvih primjedbi
4) Prostrano je, čak i preprostrano za moje potrebe, koristim možda pola prostora koji GT nudi
5) Hot swap bays za HDD i SSD je odličan. Iako piše da je ograničen na SATA II, testirao sam svoj SSD koji je pokazao jako slične rezultate u CrystalDiskMonitoru preko baya, kao i direktno u matičnu.
6) LED diode na ventovima su mi prigušene i volio bih da jače svijetle, ali nije neki bed. Jače svjetle ako se poveća brzina ventova, a i na high brzini ventovi nisu jako glasni.
7) Filteri za prašinu su super. Prednji je iza maske, ali nije bed zato što se maska skida bez skidanja bočnih stranica i to vrlo lako. Iznenadilo me koliko je jednostavno skinuti i postaviti prednju stranu.
8) Jedina stvar koja stvarno nije dobro napravljena je "toolless" mehanizam za 5,25" drives. Mehanizam se nalazi samo sa stražnje (desne) strane, dok je lijeva strana prekrivena. Ako se koristi samo taj mehanizam, npr. pržilica se mrda kad ju pritisnete, nije dovoljno čvrsto pa sam ušarafio. Nije velika stvar, može se koristiti i tako, a i nije mi ni bitan taj mehanizam jer to ionako jednom ušarafim i stoji tako, nije nešto što se često mijenja, ali eto kad su već stavljali taj mehanizam mogli su ga napraviti kak treba.
Ne znam što više da napišem. Napredak je u odnosu na Antec definitivno. Ipak sljedeće kućište koje ću kupiti će biti neko MID tower vjerojatno jer mi ne treba full, ako bude neko zadovoljavajuće.
Zaključak, kada bi Antec izradio svoju verziju ovog kućišta mislim da bi bilo savršeno. Antecova čvrstoća i kvaliteta i super praktične ideje i dizajn TT-a bi bile savršenstvo.
Ako nekoga zanima nešto još nek pita ili slike il neš slobodno.