View Single Post
Staro 08.04.2013., 00:32   #45
JozicA
Vozi Miškoooo!!!
Moj komp

JozicA's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Evo da dam jos par korisnih informacija ako bude koga zanimalo, testirao sam zadnjih 5 dana BonBon i Simpa internet preko usb sticka, i primjetio sam uglavnom da sve zavisi kakva je pokrivenost T Mobile signalom na vasem podrucju. Na T Com karti pise da je kod mene (Đakovo) pokrivenost do 21.6 Mbps, u stvarnosti je 7.2 Mbps (testirao u raznim djelovima grada i nigdje nije download bio preko 620 kB/s).

Sto se tice isplativosti, tko nema fiksni internet a treba mu povremeno pristup internetu, ovo je savrseno.
Isprobavao sam BonBon dnevnu tarifu, placas 3kn od trenutka kad aktiviras do ponoci tog dana i imas 300MB na raspolaganju. Ako potrosis 300MB mozes taj dan opet aktivirati za 3kn/300MB. I tako koliko zelis.

Kod Simpe sam isprobavao dnevni flat paket za 10kn pet dana u komadu (ukupno 50kn potroseno). Znaci skine ti s racuna 10kn i imas iduca 24 sata neograniceno, pa koliko ti mobilni net dozvoli toliko mozes skidati-surfati ili sto god zelis vec. Zgodno je to sto npr. aktiviram dnevni paket u 22:25 i traje mi do iduceg dana do 22:25 sati. I skidaj neograniceno za 10kn/24h.

S 7.2Mbps download vezom da se skinut izmedju 38-42GB u 24 sata. Isprobano kao sto sam rekao 5 dana zaredom. Par blu-ray filmova skinuto, sve sljaka savrseno.

Sto se cijene tice, pa i nije lose, po meni za BonBon, 3kn dan * 30 dana = 90kn mjesecno i ima se 300MB svaki dan. MB se neprenose u iduci dan. Svaki dan krece od 300MB prema 0. Ali je zgodno sto se nemora koristiti svaki dan nego po potrebi se aktivira kad ti vec pase.

Malo smo se i igrali, World O Tanks, potrosio nam je u 12 sati igranja+par sati aktivnog surfanja danas oko 170MB na bonbonu, ping je oko 120ms stalno bio, taman na granici ugodnog igranja, ali recimo Diablo 3 nemogu igrati preko BonBona, preveliki ping, ali kad ubodem simpa net karticu onda ping pada na 60-70ms i Diablo 3 i World of Tanks idu na tom pingu. Zasto BonBon ima veci ping od Simpe, na istom USB sticku, nebih znao, ali zanimljiva stvar.

Uglavnom, ako vam treba pristup internetu a nezelite/nemozete/niste u mogucnosti imati fiksni internet, internet preko USB i nije tako skupa investicija. kao sto bi covjek pomislio.