Citiraj:
Autor istrn
Ma nisu igre bitne uopće, kažem znam PES odigrat tu i tamo, pretpostavljam da bi za to i ova prva konfiguracija bila ok...
Uglavnom se radi o tome da bi imao 2,3 VM-e na kojima bi se vrtila oracle baza, business inteligence, visual studio, mysql, apache za to mi svakako treba što više RAM-a.
Zato sam i pitao za kombinaciju sa boljim proc i više rama(16 gb), ali naravno ako to nije sve skupa kompatibilno i iskoristivo nema smisla...
|
A gle ovo bi ti bilo idealno
Intel Core i5-3330 Soc 1155
MSI B75MA-E33
KINGSTON HyperX Blu DDR3 16Gb (2x8GB,1600MHz(PC3-12800)
Sapp.HD 6670, 1GB GDDR5, HDMI, DVI, VGA
SEAGATE/SAMSUNG HD502HJ (3.5", 500GB, 16MB, SATA II-300)
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Chicony Active 400W ATX PSU
NaviaTec MATX PC Case, NO PSU
Futura-It.hr 4,182.55Kn
Citiraj:
Autor MrkiMarko
Pozdrav! Trebao bih pomoc oko sastavljanja nove konfiguracije  Premisljao sam se gdje da stavim pitanje htpc ili tu. Buđet nemam predviđen, ali mislim da nece ici preko 3000 ovo sto meni treba.
Dakle, treba mi stroj (svu periferiju imam) koji se se prvenstveno koristiti kao media centar, surfanje, rad s dokumentima, NAS/ torrent stroj pa bi bilo vazno da mu je mala potrosnja. Kako ce racunalo stajati u dnevnoj sobi bitno je da kuciste dobro izgleda i da je necujno.
U nedoumici sam trebam li odvajati NAS/torrent dio na zasebni stroj ili bi ovo sve mogao skombinirati u jedno. Takoder nisam siguran da li je bolje ici na neko itx kuciste ili uzeti microAtx plocu i sloziti sve u neko dedicirano htpc kuciste.
Puno hvala na pomoci 
|
Procesor Intel Celeron G1610
MSI B75MA-E33
Patriot Sig. DIMM, DDR3 1333Mhz, 4GB
HDD Seagate, 2TB, 7200rpm, SATA-6, 64M
DVD RW -RW RAM LG DualLay SATA
Zalman T2 micro tower case black
Corsair CX430M, 430 Watt, Modular
Futura-It.hr 2,403.97Kn Besplatno sastavljanje i dostava
*Kučište si odaberi matx koje ti se svidja...