View Single Post
Staro 28.03.2013., 14:19   #36
MMI
Premium

MMI's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor NeooS Pregled postova
Pozdrav,

samo da javim, stig'o je thermal pad (1.2mm), stavio ga samo na GPU (izmedju neka jeftina pasta) i laptop drzi temp od oko 80°C.. upaljen mi je trenutno sat i pol vremena, temp je bila max na 91°C, trenutno drzi 85-86. Pratim prema CPUID Monitor-u.

Planiram jos zamijeniti thermal pad bakrenom pločicom (iako ne znam gdje je nabaviti). Koliko su sigurne ove sa ebay-a? Mislim na kvalitetu, da li je to bakar ili kvazi bakar? I umjesto ove jeftine paste, kolega mi savjetovao da stavim Arctic Cooling MX 4.

Imate li jos neki savjet? Hvala

EDIT: Kako sam samo instalirao windows 7 da mogu vidjeti kako radi laptop, instaliram sada drivere za grafičku karticu i temp se smanjila u startu za 10°.. trenutno je na 72-73°C, max 80..

nikad se ne stavlja pasta na thermal pad!!!
probaj ovo:
skini pajp, makni thermal pad, stavi kap paste na gpu i namontiraj pajp. stegni vijke kako treba. Sad odmah makni pajp i vidi je li se pasta na gpu "razlila" identično kao i ona na procesoru. Ako je sve isto onda je kontakt ok. ako je muljava i debela onda nema dovoljnog pritiska. Nađi neki "jež" sa chipseta matičnih ploča i iskroji pločicu koju stavi između.

a sad najbitnije, ovako kao ti je složeno isprobaj ovo:
-upali lap, pusti da se zagrije i prati da je li pajp, tj. bakrena cijev vruća cijelom dužinom do radijatora kroz koji puše vent. ako je pajp vruć samo iznad procesora i gpu-a a skoro hladan na kraju onda ti je iscurio "plin" iz pajpa i zato ne odvodi toplinu do ventilatora
MMI je offline   Reply With Quote