Malo sam se igrao sa Arcticovom Ceramique pastom..novim Coolermasterovim NB coolerom i svojom ABITovom nFroce2 NF7 v2.0 plocom..
kak sam bas kupio taj cooler da maknem ono ZUJALO

sa svog chipseta, rekoh idem vidjet razliku izmedu TONE paste i pol zrna rize... he he..rezultati neocekivani...
prvo sam istreso onak POL TUBE paste na NB i novi hladnjak zakeljio gore..malo paste je iscurilo sa svake strane van no nis strasno. Sloj paste je bio oko pol milimetra (po mojoj slobodnoj procjeni)..mozda malo manje.. u svakom slucaju JAKO PUNO..mislio sam da ce mi otklizat sa chipa ako ga ne pricvrstim
uglavnom, nakon montaze, i par sati rada na OCanom sistemu (doduse OCan je samo proc, Palomino 1.46Mhz radi na 1.66Mhz [11x152] ..no mislim da je to dosta za rast temerature..MISLIM

).. hladnjak je bio JEDVA TOPAO.. sad kad razmisljam o tome mozda toplina nije uopce ni dolazila do njega zbog silne paste
no poanta cijele price je da sam nakon par dana iso stavit normalnu kolicinu paste i bio jako iznenaden sa DVIJE stvari:
1. Promjenio sam NB cooler (tj. REmontirao isti) BEZ vadenja maticne ploce..stovise bez IKAKVOG rastavljanja.. a cooler je inace montiran sa onim kvacicama koje odozada treba stisnut.. ocekivao sam opet jedno sat vremena posla kad sam otkrio da moj PREDIVNI NOVI
Shark (this is an unsponsored commercial) ima rupe s desne bocne strane KO SKROJENE za mjenjanje coolera na NBu

.. a cak i da nema te rupe, ima removable MB tray koji isto ima rupu otraga i moze se zamjenit cooler bes totalnog skidanja ploce... no otiso sam OT =>
2. nakon upogonjenja kompa sa frisko instaliranim coolerom, sa pravilnom kolicinom paste.. cooler je topliji. nije puno, al je topliji nego prije. Dakle nanio sam oko pol zrna rize paste na centar NBa a na bazu coolera sam sa karticom razmazo jos tolko negdje paste i skinuo visak.. pretpostavljam da je to dovoljno dobro
pa vas lijepo molim da mi objasnite zasto je u drugom slucaju temperatura veca? jedino ak su moje ruke defektne i izgubio sam osjetilo temperature