Citiraj:
Autor poker
e to je tako kad imaš integriranu i normalnu grafu a bios je malo glup da odredi prioritetnu grafiku to se zna dogoditi na jeftinijim pločama s lošijim biosom ja ti u pravilu odmah kad napravim instal winsa idem u bios da ga podesim i još dosada nisam imao ovakve probleme .Pogledaj koja ti je revizija biosa i probaj update možda noviji riješi tvoj problem .Nedavno sam radio instal win7 ultimate na mbo fm2 + atlon x4 (asrock i mislim daje proc 740 ? model ne sječam se točno) i kad sam otišao u bios sve je bilo namješteno kako treba i revizija biosa je zadnji dostupan i on je instaliran gore
|
Updatea sam BIOS sa 0603 na 1002. Sad je prije par dana izašao zadnji bio, znači gore je predzadnji trenutno.
A i mislim da to nema tolike veze jer sam stavio da je PCIE grafa prioritetna.
Eto jučer sam instalirao i chipset drivere, sve živo od mboa, vratio grafu unutra opet, u device manageru izgasio intel hd integriranu.
Radilo je od 17h navečer do 6h ujutro, kad sam prekinuo torrent i ugasio komp. Ujutro upalim komp, opet izgubljen signal s displayem totalno, ni dvi ni vga kablovi ne pomazu,morao sam opet iskljucit grafu da bi se slika pojavila preko integrirane.
Stvarno sam iscjedio živce s grafom, driverima, biosom. Jedino što sad može biti problem je sama grafa. Pratio sam i temperature i u igrama cpu nije prelazio 45 a grafa 55 stupnjeva, što nije puno.
Znam da je matična jedna od jeftinijih ali ipak mislim da nije smeće i toliko loša. Dešava se isto hrpi ljudi na zvjerima od matičnih. nVidia već skoro 2 godine ništa ne poduzima makar na njihovim forumima ima 50 strana thread o ovom problemu.
Katastrofa.