View Single Post
Staro 16.06.2005., 13:24   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
... jedan Šoki ima promjenu nadimka u Elektro Šoki nakon razvlačenja LAN kabla ... zašto ?
Pa ovako, ima LAN kabl (dakle vodić) koji ide neki 50 cm od energetskog kabla (HEP) dakle postoji neko magnetno polje. Kabl je nategnut ali vjetar i tome slično i on se počne "rotirat" i tako se inducira napon i svako malo crkavaju mrežne sa oba kraja tog UTP kabla i nešto iskre, tj. svijetle kompovi u mraku a nemaju LEDIca

Šema sa probijanjem izolacije ... onda je teški baksuz. Mislim mora se probiti vanjski izolator i mora se poderat izolacija na njih barem DVIJE i one moraju biti u kantaktu na istom mjestu ... skoro pa mission imposible osim ako se neko nije igrao rajsnadlama (poznata administratorska igra, pogodi di sam ti zabio rajsnadlu u UTP )

i da samo štiti od interferencija ... STP (STP is analogous to UTP with a slight modification: It is shielded, which means it can withstand EMI and RFI much better than UTP does. STP is used in token-ring topologies.)

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote