Nadam se da nije problem ako je double post, htio bi da ljudi vide kakvo je stanje i što sam napravio sve, jer komp zasada radi.
Objasnit ću detaljno što sam radio jer sam čuo da još ljudi ima isti problem.
Znači, nakon brisanja starih drivera i instaliranja drugih (bili noviji ili stariji) problem je ostao isti. Znači to vam vrlo vjerojatno neće pomoći uopce.
Ono što je meni radilo (barem zasad ako se ne ugasi svaki trenutak):
Imao sam gore neke drivere 286.xx , nisam brisao njih nego napravio update na 314.21
Zatim sam promjenio u BIOSu Dual Monitor - Enabled. Na taj način sam uspio upaliti windows dok su driveri instalirani. Po ovome je komp valjda radio sa obje grafe (integrirana i gts 450).
Uglavnom to mi je dalo dovoljno vremena da promjenim u nVidia control panelu sljedeće:
Manage 3D settings -> Global Settings ->
1. Multi-display/mixed gpu aceleration - promjenite na single display performance mode
2. Power managment mode - promjenite na prefer maximum performance
Nakon toga komp se ugasio nakon 1h. Logično mi je bilo da moram i u BIOSu maknut multi display odnosno monitor.
Ponovio sam korak i u BIOSu vratio Multi Monitor -> Disabled
Također, pod primary gpu sam stavio sa Auto na PCIe
To vam se nalazi pod advanced opcijama u biosu mislim pood Tools, pa nekakav Agent i onda GPU settings ili nešto slično. Malo kopajte dok ne naiđete.
Nadam se da pomogne nekom. Komp sada radi već 1h.
Također, na kraju kad sam restartao komp nakon posljednje izmjene u BIOSu, dodao sam ove keyeve gore koji su u videu skrolajte gore i pogledajte video. Ako vam nije jasno kako kljucevi idu, skrolajte u komentare videa postavili su ljudi.
Da napomenem, prije kad sam brisao stare i instalao nove drivere, u registryu uopce nisam imao ove grane kao u videu, sada imam.
Eto, nadam se da pomogne nekom i da sam bio razumljiv. Ne vjeruje da će raditi ovo, ali zasad radi.