View Single Post
Staro 15.06.2005., 16:35   #1
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Lightbulb ThermalRight SI-97 lapping , a true love story...

Ispolirao sam Thermalright SI-97, neki će reći lood si, TR ima savršene baze, ali eto iskustvo iz prve ruke mi govori da nitko nije savršen, čak ni Thermalrightove baze (barem u mojem slučaju)

Uzeo sam staklenu tablu sa stola iz jednog kafića (Ima u San Antoniu ako kome treba ,piše Bavaria gore i ima nekih 30x30cm).

Pošto sam nabavio SAVRŠENO ravnu podlogu, brusni papir od 320, 400, 600 i 1000, zasukao sam rukave i skinuo C/W sa ~0.164 na ~0.110 , to je 35% bolje :clap: !

Baza je na prvi pogled odlična. ali kad se bolje pogleda i promjeri ispada da je u i nije tako bajno...

Zašto je to tako (sigurno se pitate ) ?! Zato jer je proizvodni proces takav da bazu najprije poravnaju pa tek onda stave gore heatpipeove i nikal (koji BTW vodi toplinu ko komad drva) i tako opet sve sjebu, moja je bila konkavna...

Naoružan sa staklenom tablom, brusnim papirom, pun adrenalina bacio sam bombu na... ups nisam više u CoDu

Sa 320 i 400 sam skinuo sav nikal, polako i strpljivo jer sam ipak pljunuo 280kn za cooler pa bi ga bilo šteta upropastit, potrajalo je dobrih pola sata jer je nikal dosta tvrd , pa onda nekih 5 min na 600 i još 10min na 1000 i sad imam Uber-cooler , nisam ga ispolirao do kraja ("mirror finish") jer treba ostaviti mikroskopske pore na površini da u njih uđe pasta...

Evo i rezultata:

Mobilac 2400, 1,67V - isijava ~ 92W

Vent je Papst 92mm, 23dB

Prime 2. test (Maximum Heat)

Prije: CPU - 46, SYS - 32

Poslije CPU: 45, SYS - 36 (zatoplio u međuvremenu)

Slika nemam, morate mi vjerovati na riječ...

Imajte na umu da je ovo SocketA procesor pa se na tako maloj jezgri kvaliteta baze bolje odražava !

Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 15.06.2005. u 16:56.
CatKiller je offline   Reply With Quote