View Single Post
Staro 16.03.2013., 19:02   #872
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Evo napokon malo reviewa Lumie 820.

Sam uređaj je nešto deblji i veći od svega što sam dosad koristio, pa treba malo navikavanja.
Dosad ogromni iPod Touch 5th koji koristim je postao mala igračka.

Ekran je jasan na suncu, a touchscreen reagira i kad se koristi rukavicama. Ne znam utječu li te opcije na trajanje baterije, no meni je sve uključeno od početka.
Isti video na iPodu s Retinom i Lumiji mi izgleda bolje na Nokiji iako to ne izgleda tako na slici. Kao da su boje zasićenije. Vjerojatno je do AMOLED ekrana.

WP8 je prejednostavan za korištenje. Sve je intuitivno, odmah dostupno, jednostavno i brzo.

Što se izgleda menija tiče, nudi se samo dark i light s 20 različitih boja za "live tiles", tekstove i ostalo.
Fali mi ovdje neki RGB slider ili mogućnost odabira više boja od ovih. Moguće je uključiti "High contrast mode" pod Accessibility, pa se dobije crno bijela tema, što isto izgleda odlično.

Što se karata tiče, Nokia je napravila odličan posao, iako još nema 3D zgrada kao što su bile na Symbianima. Maps, Drive+ Beta i City Lens funkcioniraju odlično. Drive+ ima i našu glasovnu navigaciju, kao što je bilo i na Symbianu.

Imam par zamjerki na tipkovnicu...

đ, ć, nekakva kvačica, i ; bezveze stoje tamo. Moglo je bez toga i nadam se da će to popraviti.

Office je fenomenalan, uređivanje i pregledavanje dokumenata je jednostavno i brzo. Izlaz na TV je jedino moguć preko DLNA (bežično) i to je šteta. Mini HDMI bi bio savršen, ali onda bi uređaj izgubio ovako robustan osjećaj i izgled kakav ima.

Kamera kao kamera, meni je ok za tu i tamo nešto ufotkati ako već ne idem nekamo s ciljem pa nosim DSLR. Lijevo je 820, desno je iPod Touch 5th (5mpx)

Baterija mi je na kraju ukupno izdržala oko 35-36 sati

Wi-Fi i 3G nonstop uključeni
Brightness na Auto
Klasično korištenje: pozivi, sms, mailovi, net, kamera, , gps, istraživanje svih opcija...

Ja sam prezadovoljan dobivenim, a isprobani HTC-i (8X i 8S) koje sam prvo razmatrao zbog niže cijene se jednostavno ne mogu mjeriti s Nokijama. Izrada je na vrhunskom nivou, Nokijin paket aplikacija je odličan i sve skupa vrijedi te razlike u cijeni u odnosu na HTC.

Ukratko, to je to. Ako nekog nešto specifično zanima, neka kaže.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 16.03.2013. u 19:21.
1v@n je offline