View Single Post
Staro 14.06.2005., 16:09   #11
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Denzil
da ja podjelim sta znam o tome...samo malo teorije a vi razmazujte to cime zelite..
dakle pasta sluzi da popuni mikro pukotine na povrsinama..i mikro razmake izmedu istih jer je SAVRSENO ravnu povrsinu nemoguce napraviti i kad su dvije takve to NIKADA ne sjeda savrseno jedno na drugo... tu pasta dolazi do izrazaja..dakle JAKO MALE kolicine da popune JAKO MALE razmake/pukotine..
i pogotovo sto se tih pukotina tice (na samom hladnjaku), ili bi ih bilo bolje nazvat ogrebotine (nastalih zbog nepravilnog rukovanja)-bilo bi najbolje stavit malo paste, razmazat i onda obrisat s recimo prsom u gumenoj rukavici "visak"... pod visak podrazumijevam onak 99% paste jer je onih 1%, BITNIH 1%, ostalo u mikro ogrebotinama..dakle RIJEČ DANA: MIKRO! .. i nakon toga na cistu jezgru/cip nanjeti standardnu kolicinu, stisnuti cooler i stisnutog ga rotirati da se pasta razmaze i to je to. s tim da nakon toga nikako ne odvajati cooler od chipa (da "VIDIS KAK JE ISPALO") jer ce ostati mjehurici zraka ispod kad ga vratis i to vise nije to...
nek me neko ispravi ako grijesim...
ima tu nesto, znas vise od 99% ljudi koji radi u prodavaonicima i servisima informaticke opreme u hrvatskoj. nezelim nikoga od tih sarlatana prozivati javno osim svih dubrovackih firmi gdje rade KEFIRI... negazirani.

to sto si rekao bih skratio na ovaj nacin.

ocisti povrsinu jezgre i dna hladnjaka od stare paste.

common sense znaci ne carli i spuzva, ili u masinu za pranje, vec jeli... precizno, gumica, stapic, maramica, neko otapalo benzin itd.

ako hladnjak ima zvaku dignuti je i polirati povrsinu.

kapne se kap na mali prst. i razmaze se tanko na jezgru procesora.

tako mokrim prstom namaze se po cijelom dnu hladnjaka. tako da povrsina bude mikronizirano vlazna. to sam sad izmislio

i to je to za sve je dovoljna jedna mala sitna kap.
gospar je offline   Reply With Quote