Citiraj:
Autor Irvin
HIiM raja,
reko da vas pofatam dok se niste rastrčali po šumama i gorama. Uglavnom bacio sam oko na GT Sensor 2.0. Geometrija (str 85-86)
Seat tube length: 509
Horizontal top tube length: 612
Stand over height: 772
Head angle: 69.5
Seat angle: 73
Chainstay length: 424
Head tube length: 140
Bottom bracket height: 333
Fork offset: 39
Wheel base: 1116
Dosada sam vozio HT Cuba, tako da bi napravio lagani prelaz prema AM, a nije mi sada vakat za dat 2k€ za Jekylla ili nekog speca, polovne. Godina ove verzije GT je 2010 i ono što mi je zapravo dvojba je oko vilice i shocka koji su 120 mm, a najviše sam konto Sljemena vozit pa me zanima iz prve noge, kako to guta i dali bi na njega mogo nakon n mjeseci stavit npr. Talasa ili Marza sa 140 mm?
Za kočnice znam da su kriza, ostalo je solidno slx ili deore...
fala braćo 
|
Ovo danas spada u XC geometriju nažalost. Što bi dobio naprema CUBEu-u ? Malo hoda pod guzicom (ugodnija vožnja) i bio bi vjerojatno sitno brži radi više hoda. Veoma brzo bi "prerastao" taj okvir ako si doista orijentiran na AM bicikle (nije važno jel AM ili Trail ili Enduro, geometrija je važna) koji su danas napravljeni tako da ti dopuštaju da se popneš gore, a da se veći naglasak stavi na spust.
Za primjer Santa Cruz Blur TR (5" hoda iza). I najekstreminiji primjer Spitfire V2 sa 5.5" hoda odostraga. GT je npr. imao onaj bajk sa 110mm hoda iza, 160mm napred (ne mogu se sad sjetiti imena).
Spustit ćeš se dolje kao i svi drugi, uživat ćeš kao i svako drugi, to nije upitno i to je do vozača. No da je ovo nešto moderno u smislu geometrije i nije. Zapravo sve super, ali kut vilice nije, a da se to promijeni - promijenilo bi se sve ostalo.
Citiraj:
Autor Onyx
Bajkmanija, neka ti Saša pošalje mjere za tenesice (cm od pete do prstiju po brojevima) pa si doma staviš nogu na papir i izmjeriš. Tako smo mjerili buraz, ja i Čuki pa je ispalo savršeno.
|
Čuki je skoro fulao i uzeo broj manje, dok nije probao tvoje i moje.