View Single Post
Staro 11.03.2013., 17:09   #417
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Tiha i jeftina zamjena za AMD BOX cooler

Dakle, imam Athlon II X4 640 "zapakiran" u ovo desktop kućište. Na njemu je BOX cooler. Ostatak konfe mozete vidjeti pod moj komp.

Sve mi je prihvatljivo dok je komp u IDLE-u. No kad opteretim sve 4 jezgre na duže od 5 minuta, BOX vent se zavrti na maksimum i zvuči kao da je netko počeo bušiti električnom bušilicom u kućištu... i ravno kroz moju glavu

Zato razmišljam uzeti neki tiši cooler, ali mi se ne da za to izdvajati hrpu novaca niti mi se da raskapati cijeli komp da namjestim backplate od neke "mrcine" od coolera (od kojih bi većina i ovako bila previsoka da bih kasnije mogao zatvoriti kućište).

Zato bih uzeo neki jeftini cooler, do 100kn, samo da bude tiši pod LOAD-om. A po mogućnosti i da skine koji stupanj temperature sa proca u LOAD-u (sada uredno dođe do 60ak stupnjeva celzija). Uz sve to, ograničen sam i dimenzijama, više u pogledu visine nego širine coolera.

Neke jeftine alternative BOX cooleru koje su se nekako izdvojile iz mase drugih su:

ARCTIC COOLING Alpine 64 Plus - SLIKA

LC POWER LC-CC-92 - LINK

Koji od ova dva je bolji odabir? Neki drugi prijedlog?
Znam da su oba konstrukcije bez heatpipe-a i da nisu čudo od efikasnosti, ali meni treba jeftin, kompaktan(razni tower cooleri mi ne stanu ili ja još nisam takvog vidio) i relativno tih cooler. OC me ne zanima previše jer je kućište i ovako (pre)toplo za značajno povećanje TDP-a.

Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 11.03.2013. u 19:28.
JC Denton je offline   Reply With Quote