View Single Post
Staro 08.03.2013., 01:46   #26
NeooS
Premium
Moj komp

NeooS's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Vrati thermalpad. Thermal padovi se kod nas prilično teško nabavljaju, imaš na eBayu ili ja sam morao jednom prilikom uzeti ovo jer mi je bilo hitno: http://www.links.hr/artikl-050.909.170. Tu dobiješ jedan mali i jedan veći, taj veći se da razrezat da posluži bar za tri čipa. Thermal padovi se ne miču sa hladnjaka, jedino moraš pazit kad skidaš da ih ne pokidaš jer se znaju zaljepit za čip.
Narucio thermalpad, cekam da stigne s ebaya..
Citiraj:
Autor seno Pregled postova
Ili u krajnjem slucaju izrezi te debiljine bakra malo. Dodje ti bolje nego thermalpad.
Nemam od koga trenutno užicati bakrenu pločicu..ima ih na ebayu..ako skontam da je problem do thermalpada, narucit cu i pločicu bakra pa nju staviti kasnije.
Citiraj:
Autor Boky Bestbuy Pregled postova
Cudno da ima toliko razmaka. .jesi provjerio da nisu drzaci iskrivljeni i da zato ne nalijeze skroz, kad zavidas ?

Inace, mnogi kazu: ''ionako ako se pocne pregrijavati, ce se sam ugasit'' .. bolje ne pustati tako, jer svakim jacim grijanjem se povecava mogucnost nastanka hladnih lemova(najosjetljiviji je graficki cip), te kad dodje do toga, potrebno je obavljati reballing cipa koji kosta ili baciti u smece cijelu maticnu ...
Zato recimo mozemo viditi puno HP-ovih laptopa sa riknutim grafickim cipovima (daje sliku na video out samo), jer im je to bila osjetljiva tocka .. kod ostalih proizvodjaca, manje
Ljudi koriste dugo laptop, nakrca se prasine na hladnjaku, laptop se pregrijava, i tako kroz neko vrijeme od konstantnog grijanja, gasenja, toplo hladno, nastanu hladni lemovi
Ma nije nista iskrivljeno hehe.. Provjerio onda jos..jednostavno fali nesto..ima razmaka 1 - 1.5mm..
U medjuvremenu sam nasao negdje da je netko pokusavao sa kombinacijom gpu - pasta - alu folija - pasta - hladnjak.. Pokusao, ali nema efekta.
NeooS je offline   Reply With Quote