08.03.2013., 00:32
|
|
|
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Izgleda da ovaj problem koji imam nije bsy error. kupila sam novi disk WD10EZEX i isti jebeni problem
"hardware initiate failed, please check device!!!
the bios does not be instaled. press <g> to continue!"
šta sad?...
Citiraj:
Autor Sandi
nakon skoro petogodišnjeg besprijekornog rada, problem! riječ je o barakudi od 500gb,sata, serija 7200.11, ST3500320AS, firmware sd15. služi kao storage disk.
ujutro ga upalim i izbacuje mi: "hardware initiate failed, please check device!!! the bios does not be instaled. press <g> to continue." pritisnem 'g' i dalje se windowsi normalno dignu.
ali tog diska nema ni u biosu ni u windowsima. disk se uopće ne zavrti, ali iz njega se čuju neki zvukovi, svake 2 sekunde kao neki potmuli 'zzz...zzz...zzz'. i ti zvukovi traju nekih 5 minuta i onda prestanu. kada restartam onda počnu opet. ako mu odspojim napajanje onda ih nema. probala sam zamijeniti kablove, nove drivere, reinstalirati windowse, linux live cd, ali ništa ne pomaže.
disk je kupljen u hgspota 2008. i ima još oko 2 mjeseca garancije. ne pratim baš, jesu li oni propali ili još uvijek postoje? ako je riječ o bsy erroru dali to oni otklanjaju ili se mora slati direktno seagateu? ako ja flašan doma i nešto zajeben oće li mi priznati garanciju?
i što bi mogao biti taj zvuk 'zzz...zzz...zzz'. čitam iskustva drugih i ne nalazim nigdje na takve simptome.
|
|
|
|