View Single Post
Staro 03.03.2013., 22:36   #5
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Koliko ja dobro vidim taj stock cooler ima pajpove. Provjeri jesu li u dobrom stanju - da nije tekućina isparila/iscjedila se (teško povjerovati ali ne košta pogledat).

Meni je nevjerojatno da je prije instalacije Windoza bilo sve ok i onda odjednom kita.

BIOS grafičke bi valjda treba regulirati te stvari ili neki termalni senzor na grafici.
E sad da se igraš s NiBiTor-om ili nečim sličnim za FLASHanje grafe ne bi preporučija, a najviše jer si reka da se vent ionako zavrti na 100% - previše buči pri tome i nije učinkovit.

Probaj naći nešto ovakvo (pod uvjetom da je pasivni dio coolera uredan - poglavito pajpovi) http://www.ebay.com/itm/65mm-1-8A-PC...item1c29fb2bf8
Dobro provjeri specifikacije ovih zamjenskih ventova (dimenzije venta, promjer rupa za ugradnju, brzinu vrtnje, tip ležajeva, CFM / statički pritisak..) Ovo kupi samo ako imaš osjećaj da vent sada buči više kad je na 100% nego prije, jer je moguće da ti je vent "propuva".

I daj pogledaj kad grafa radi na max je li normalno izbacuje vrući zrak van kučišta.
Reka si da je čišćena - jesi diga skroz plastiku s coolera i očistija sva rebra ili si samo malo puhnija?

Od ostalih rješenja mi pada na pamet da poliraš bakrenu bazu finim vodobrusnim papirom ako ti već nije mirror finish, i staviš nekakvu yebačku pastu (sliver) a ne neko "silikonsko gofno".
Pastu ne mogu preporučit jer sam presta pratit taj segment od kad je Arctic Silver 5 bila bog i batina.

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline   Reply With Quote