View Single Post
Staro 25.02.2013., 17:55   #21
Night
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Bog te, fakat je plug and play. Ubo je, na routeru stavio wlan na on i radi. Idem se sad igrat s tom mac filtracijom i slično. To mi je ono, špansko selo pa će vjerojatno potrajat.

Edit 1: Dapasmater, bilo je sve u redu dok se nisam počeo igrat s wepom i mac filtracijom. Sad mi na sučelju od wlan kartice piše da sam spojen na svoju mrežu al nemrem na net s njom. Kad se zakačim na susjeda koji nema nikakvu enkripciju, bez problema idem na net.

Edit 2: Sad sam disejblo sve enkripcije i sad radi.
Za početak zaboravi MAC filtriranje, to nije sigurnosna opcija i za zaobići je treba doslovno 20 sekundi. S time ćeš se samo izgnjaviti, a mreža neće biti sigurna. Isto vrijedi za hidden SSID. WPS također ugasi ako ga imaš i ako je moguće ugasiti ga.

WEP također zaboravi, to je stari tip enkripcije i odavno probijen. Koristi WPA-PSK/WPA2-PSK zaštitu, to nije tek tako jednostavno za probiti i za prosječnog korisnika je i više nego dovoljna. Pod uvjetom da se koristi ok šifra.

Ako krivo upišeš šifru kartica će se spajati, ali neće imati promet, dakle treba dobro paziti na šifru. Mreži daj neko jedinstveno ime da se ne mješa sa susjedima, šifru stavi od bar 10ak znakova. Sad na računalu obriši mrežu iz liste preferiranih mreža, nađi je ponovno i upiši postavljenu WPA lozinku.

Je li se kartica ispravno povezala na router je najlakše provjeriti pinganjem routera (obično 192.168.1.1), ako zafrkava onda bi trebalo skinuti noviji driver za wireless karticu.
Night je offline   Reply With Quote