Citiraj:
Autor Kompajutor
pa me zanima da li kondenzatori na matičnoj mogu prouzrokovati taj problem pošto sam nakon pročitanog posta na forumu vidio da su neki kondenzatori procurili i napuhali se te da li je spomenuto LC power napajanje moglo uništiti kondenzatore ili oni sami s vremenom odu pošto je matična stara 6 godina iako je kod mene sve godine uredno radila sa fortron 500 W napajanjem.
|
itekako, i to jos kako

. jednostavno ih promjeni i vidi kako se ponasa ploca, naravno otvori i LC-a i vidi kakvi su njegovi izlazni kondenzatori. inace, kondenzatori hoce otici od loseg/nestabilnijeg napona, no hoce otici i cisto jer su - srot. imaju svoj vijek trajanja i da rade na idealnom naponu, ovi oko procesora koji su stalno na naprezanju, ako su losije kvalitete, jednostavno odu. jos zaracunaj i temperaturu, eto razloga.......
uglavnom, promjeni kodenzatore i svakako provjeri napajanje. takoder i sa multimetrom izmeri +12V i +5V napone preko molexa dok je komp u funkciji, sa nekakvim opterecenjem. bilo kakvim, samo da je CPU na 100%, po mogucnosti i graficka.