View Single Post
Staro 25.02.2013., 00:27   #49
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor dadisha Pregled postova
Nazvao o sam u Microsoft i rekli su da ako licenca ide na rqabljena računala mora ići retail verzija a ako se radi o novima onda uz njih se može kupiti OEM verzija.....samo mi u cijeloj priči nije jasno zašto se onda posebno prodaju OEM vezije u svi dućanima...kako inspektorat gleda na to...tj.da li je netko imao iskusta sa time da je kupio više OEM vezije i da su ga gospoda posjetila,jer ti imaš onda i račun i "onu" naljepnicu...
Ovak ja sam se isto raspitivao za legalizaciju radi fiskalizacije imao sam gore XP ali to kupit i naći legalno je nemoguće ... kupio sam orginalne zapakiranu windows vistu business od nekog lika na njuškalu za 300 kn i to stavio na komp ... aktivirao i zaljepio naljepnicu .... nemam račun ali pošto na računu kompjutera nemam specifikaciju mogu progurat tako kao da je došlo s kupljenim računalom. Navodno možeš kupit stariju licencu od prodavača rabljenih računala, dobiš račun i sve ... al uz to moraš kupit računalo ...

Citiraj:
Autor dak0001 Pregled postova
pa ja nisam siguran da ti je dovoljan samo add/remove ... naći će oni i tragove tih programa.
sad nisam siguran da neće BSA zbog toga pravit probleme, ja sam svoj radije formatirao,
pa legalnu Vistu, a sve ostalo je free (OO, GraftSight, Bullzip)
Možeš sa revo uninstallerom ... on ti skenira i izbriše sve registre i fileove koji ostanu nakon uninstalacije ... al bitno je da ti taj program nemaš ukoliko je istekao probni period ...
Citiraj:
Autor iggjeni Pregled postova
Razmisli da li vrijedi toliko novca potrošiti na originalne sisteme windows, kada postoji mnogo drugih open source i free operativnih sistema? Ako ti ne vodiš računa o finansijama u firmi, onda te nije ni briga Ali ako ti je stalo da uštedite - zašto ne pokušaš sa recimo Linux-om, ili, najsličnijim windowsu - ReactOS (open source windows clone).

Pozdrav
Da, kada 96% programa radi sa windowsima i sve je prilagođeno njimna ja ću experimentirat sa alternativom zbog nekih 100 eura ... kad je to alat za posao koji ti treba onda to mora biti kak se spada ak misliš isto tako radit ... sa OS-om nema šale dok sa officeom već možeš tražit alternativu kao openoffice jer se tu radi o većoj lovi ...a i ne treba svima office ... dok je OS neizbježan ...

Zadnje izmijenjeno od: tor. 25.02.2013. u 07:28.
Xenon je offline   Reply With Quote