View Single Post
Staro 21.02.2013., 14:13   #25
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Ej imao sam tu karticu pa sam poprilično upoznat s njezinim hlađenjem. Ne znam dal si primjetio da na pcbu kartice iza same jezgre imaš nekakav čipić koje druge hd 4890 nemaju. Kolko sam skužio to je jedan VRM i zbog njega hladnjak ima poveće heatpipeove. Zato ćeš primjetit da se ostali VRM ne griju . Jedino ovaj mali radi probleme i moš zaboravit na mjenjanje hladnjak. Probao sam na nju stavit Musashija i accelero ali rezultati su komatozni ( grafa samo tako ode na 100C ) i to možeš osjetit tak da probaš stavit prst na mali VRM na jezgri iza kartice.
To ti je jedina komponenta na kartici koja se grije tako da će te metoda prst uvjerit u ispravno stanje . TO malo sranje iza kartice se abnormalno zagrijava i jedino ga cyclone može držat na 60-70C.

Pokreni gpuz i očitat će ti sve temp, ak se sjećam prva je gpu core ili tako nešto i to ti je temp od tog malog pizdeka iza jezgre .

Cyclone se lagano skida i stavlja tako da nemaš grede da ćeš nešto zeznut ( skido sam ga 20 puta valjda ). Pogledaj da se pasta nije skorila i samo nju zamjeni.

Inače cyclone mi je najbolja hd4890 od svih. Najhladnija i najdugovječnija, najbolje komponente od svih hd 4890 kartica i dizajn ima. Jedino što je sranje što zna riknut ventilator na cyclone pa hebeš ježa jer aftermarket hladnjaci su koma na njoj zbog to VRM-a . ali lako zavežeš neki 120mm na postolje.