View Single Post
Staro 20.02.2013., 10:21   #19
bilbi
Premium
Moj komp

bilbi's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Sad ste razvukli raspravu na DSL kabele, kakvi god oni bili (možda "vrpca", kako to zovu T-com tehničari) no uzevši u obzir vaše prijedloge ja ću složiti dvije ponude, jedna skuplja s optikom, a druga jeftinija s bakrom koja uključuje izjavu uz potpis korisnika da se odlukom na ovu bakrenu odričemo odgovornosti za skurenu opremu od udara groma blah blah. Koliko sam vidio po nekim garantnim izjavama, udar groma spada pod "nepredviđene okolnosti" i ne pokriva ga garancija. Osim ako ne prijavite kvar dosta nakon oluje pa se to jedno s drugim ne može povezati. Osim ako nema crnila oko naponskog dijela

Koliko sam vidio po firmama, optika je nekad čak i unutar iste zgrade jer neki IT-evac nije htio da razlika potencijala između katova (pričamo o 10-15 metara udaljenosti!) naškodi opremi - to je malo pretjerivanje oko toga. Makar što sam rekao u uvodnom postu, kad sam ja kod sebe doma prebacivao bakar između zgrada, razlika potencijala između drain žice koja je bila uzemljena na drugom kraju, i uzemljenja u utičnici na mom kraju je bila - ne sjećam se u volt - ali red veličine 10-20 volti!? To je kupilo uzemljenje, ali sigurno nije pomagalo ukupnom signalu. Makar, link je na ukupno 75 metara kabela bio dosta brz, išlo je 6-7 MB/sec. I nakon apsolutno svake grmljavine se zblesirao switch (no-name) pa ga je trebalo resetirati.
bilbi je offline   Reply With Quote