View Single Post
Staro 19.02.2013., 08:26   #243
dxdandy
Premium
Moj komp

dxdandy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Question ATI 5450 & TV , različita rezolucija

Pozdrav svima,

imam problem koji nikako da riješim.Uzeo sam si za sobu philipsov led tv koji ima rezoluciju 1366x768 a monitor na kompu ima
rezoluciju 1280x1024.Monitor je spojen vga kabelom a TV sa hdmi kabelom ali nikako ne mogu postići da svaki zasebno prima njemu
nativnu rezoluciju ali da je ekran pun ili kako to vec sad podesiti.Najbolje što sam uspio je da dok mi je na monitoru njegova noramlna
rezolucij tj. 1280x1024 uspijem podesiti i nativnu rezoluciju na TV-u tj. njegovu od 1366x768 ali mi sa svake strane ostane crna crta
debljine cca 10mm a gore i dolje se javi isto crni prostor od oko 5mm.Nigdje nema u opcijam od ati-ja da se slika razvuće i gore i dolje.
Mislio sam da se to automatski odradi kad se spoji hdmi kabel pa da tv i grafička prepoznaju i sami podese to kako treba.
Sa kloniranjem displaya naravno ne ide jer onda reza nikako ne stima na TV-u već moram ići na extended display.

Osim toga me mući sad kad pustim na racunalu neki film kako ga natjerati da krene u full screenu modu na Tv-u a ne da ja recimo
moram MPC-HC prevući na TV i onada još klikati po njemu da se pokrene u full screen.Malo sam zahrdjao sa ovim podesavanje pa
zato molim pomoć nekoga tko je sastavljao sebi MPC od racunala pa je morao i ovo odradit.Nije da nisam poklikao sto opcija i ni jedna
ne radi kako treba...izgubih dva dana na ovo i nikako da nadodjem a mozda treba treba samo par klikova koje ja ne vidim a mozda i ne
može to što ja pokušavam.

Hvala na pomoći !
dxdandy je offline   Reply With Quote