Dakle, totalno sam zaboravio da imam Sagem F@st 1704. (TP-link mi je "umro" ljetos, ali bio je 8901).
Dakle PC, za koji mi treba wi-fi card, mi sluzi za WOT, download i surfanje, ali imam na njemu virtualku koja mi je gotovo stalno spojena preko VPN-a u firmu s barem jednom aktivnom RD sesijom. Konstantno su mi spojena 2 moba na wireless i dva laptopa. Na router je LAN-om spojen HD player s hdd-om koji gotovo stalno radi i skida nešto ili se žena s laptopom spoji na njega i gleda neke glupe serije.

Planiram i postaviti neki HTPC (koji bi vjerojatno s vremenom zamijenio HD player).
Nije da imam enormno puno mrežnog prometa, ali moram nešto kupiti onda bi to riješio što mogu kvalitetnije (za što manje novaca

).
Na pc-u imam 2 dodatna pci-x slota koja vjerojatno nikad neću koristiti, pa i zato u jedan od njih piknuo karticu. Može biti i PCI jer vidim da su jeftinije, ali USB bi probao izbjeći. Koliko sam skužio, nije dovoljno kupiti neku N karticu, već bi morala imati bar 2 antene (2T2R). I mobiteli i laptopi imaju N kartice pa router ne bi morao biti u mixed modu.
Ako postoji router s modemom koji može biti i na Annexu A i B (ako odlučim "otići" iz Optime), sa 3 antene, s 4 Gbit porta (zbog HTPC-a), s tim da dva budu za IPTV, kupio bi njega (sve do prihvatljive cijene

).
E sad, ako idem s jednostavnijim (jeftinijim) rješenjem da stavim Sagem u bridge tu već naletim na komplikacije jer na netu kažu da baš i ne želi raditi u tom modu. Imam jedan stari sx763, pa sam mislio njega otključati, postaviti annex A i da radi kao bridge i njega preko wan porta spojiti s nekim novim N routerom. Bilo bi mi lakše da znam kako to sve funkcionira u praksi i da li ima smisla se toliko zezati s tim svim, ali ako ne probam, nikad neću saznati.
Ako imate još kakav savjet, samo naprijed....