View Single Post
Staro 17.02.2013., 20:19   #95
BladeRy
Premium
Moj komp

BladeRy's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Prvo ontopic dio:
Ima ekipe sta hvale na sva usta A:CM. Remek djelo, super atmosfera, bla bla bla. Sad ili placeni review ili fanboysi sta idu poznatom vic shemom, "ajde ti, ja nemogu od smijeha."

Glede igranja alpha verzije ili bete, koji je smisao brate? Igras poluproizvod, ili manje od pola, naidjes na pusto problema i bugova koji te isfrustriraju, al se thesis da to igras prije drugih? Who cares?
Sta bi balavci dali oba roditelja i oba jaja za preview COD 15 ili tako nesto, super. Bez roditelja se nece razmozavat i opet okotit takvog debila, a i on bez jaja nece zagadit genetski pool.
Salu na stranu, okrenut je sistem da ono sta je prije bilo normalno testiranje zavrsi danas da ekipa daje pare da bi vidili kako ce to izgledat za 1-2 godine. Totalno ludo.

Glede testiranja i prijave bugova, nagledao sam se dosta sranja. I toliko korespondencije je bilo totalna zbunjoza da sam mislio da razgovaram sa chat-botom.

Znam kako rade, bugove poredaju po prioritetu, pa kad koji dodje na red, a ako igra/expanzija izadje sa tim bugom, isprave ga kad se sjete (bez obzira koliko ce sranja napravit sa time). Naslov mora izac na taj datum i gotovo, bugove se patcha poslije, kakvi god bili. Navidjao se toga u WoWu, EvEu, WoTu, itd.

Evo ti diablo3 primjer, bacanje na pod acc bound itema, lagana procedura stackanja animacije i pokupis tudji acc bound item, kako? Taj bug je primjecen i evidnetiran i prijavljen na samom startu test servera...i nakon 3 sedmice je zavrsio na live serveru gdje je bio exploitan od svakog zivoga. I onda hotfix u roku par sati? A sta nije bilo vremena u 3 sedmice prije da se to sredi? Prije nego vec satrana ekonomija bude jos satranija. Toliko o tome.

A kickstarter vec sad ima prevare, u zadnjoj godini su digli od 250 do 300m$, ekipa daje pare za gluposti da se zamislis jel uopce moguce da je covjek nastao od majmuna a ne obrnuto, jer su neki likovi stvarno na rubu da potvrde tu teoriju.

I sami nacin kako ljudi kazu, nes ti 30$ za igru... nes ti 10$ za skin, kad sam vidio pledge sistem nekog RPGa, ako skupimo jos xxxx$ ubacimo novi skill, za xxxx$ ubacimo novu klasu lika, za xxxx ubacimo novu mapu, to je iznudjivanje novca. Navukli su ljude na drogu i kad su zagrizli onda ih deru ko idiote.

Umjesto da ekipa ocjeni gotov proizvod, danas kad svjesno lazu u reklamama za igre, kad ti za preorder daju skin, kad ti ne zele dat demo da vidis koliko je ta igra sranje, day one DLC, dok god ekipa grize na iti jedan dio od ovoga, industrija ide u 3pm.

BladeRy je offline   Reply With Quote