Sada će neke usijane glave odma planuti, ali taj post govori dosta toga. Problemi su vam identični, ali eto.
Moje kučište je turbo lose hlađeno (zasada). Nemam nijedan dodatni fan osim ovoga na procesoru. Imam Prescotta koji se grije do jaja i tvornički klokanu karticu koju sam ja još dodatno podigao. Kartica ima samo 2 ogromna pasivca sa obadvije strane povezana heat pipe-om. Sada u idle grafulja mi drži 63 stupnja a u ful loadu se popne i do nevjerovatnih 85-90. kada skinem stranicu vručina te pukne u glavu. Zrak mi stoji na mjestu, nema nimalo cirkulacije. Znam da to nevalja, al nikako da to sredim...jebi ga.
Eto u takvim uvjetima Zalman mi (trenutno, ovoga trena) u idle sa 31 procesom u tasku drzi 41 stupanj. I vrti se na 750-800rpm. Praktički vrucim zrakov hladi vruc procesor. I upravo zbog toga sam sa njime prezadovoljan i smatram da svoj posao obavlja više nego dobro i opravdava svaku paru ulozenu u njega. A onaj Intelov mi je urlo ko svinja. Dok sam igrao FarCry i NFSU misam smio imati bočnicu jer je to bilo neizdrzivo.
Danas sutra kada promjenim kučište ili u ovo ugradim još koji 80mm fan (120mm uz malo modanja) odnaprijed i odozada i povecam protok zraka u samom kučištu temperature mogu biti samo manje.
Jako sam razočaran ovim procesorom. I uopće ga nisam htio uzimati. Htio sam AMD-a ali nisu imali matičnu na lageru koju sam bio naručio tako da sam popizdio i uzeo Prascotta. Iduci će biti definitivno AMD.
To što se događa sa Intelovim procesorima to je nevjerovatno. Pa prije je bilo kontra, AMD je bio vruč a intel hladan. Čitao sam u Bug-u da tipove 5xx prescotta treba izbjegavati jer se jako griju. Jebi ga, recenzija je izasla malo kasno za mene. Neznam kakvi su 6xx .
Nego jel ima ko kakav prijedlog za za neki dobar i tihi PSU 400-450W do nekih 300-400 kuna