View Single Post
Staro 11.11.2002., 22:34   #28
ZYXY
Premium

ZYXY's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Red_Baron
Ma znam, ali nitko neće posudit na jedan dan...
Imam jedno pitanje... 3 prijatelja iz razreda su se pola sata "derali" (više-manje) da mi objasne kako dizanjem sabirnice ne mijenjam brzinu memorije nego samo komunikaciju između kjompjutora i memorije. Znači, po njihovom RAM uvijek radi na svojoj brzini (100, 133, 266,333,...) jedino što se mijenja je veza između kompjutora i memorije. Za clockat brzinu memorije, po njima, treba se mijenjat posebno ta vrijednost (100 Mhz u mom slučaju), a brzina veze sa kompjuterom je uvijek jednaka sabirnici. Ja znam da nije tako ali problem je što je njih trojica i prilično su uvjereni da kod memorije postoje dvije brzine... brzina nekakvog rada tj. nekakve obrade i brzina prijenosa, tj. veze. Ja mislim da je to jedna te ista brzina, tj. da brzina rada ili obrade podataka u memoriji ne postoji jer memorija nikakve podatke ne obrađuje, ona ih samo čuva te je jedino bitna brzina kojom šalje i prima te podatke. Sad da li je ovo točno (što ja tvrdim) u potpunosti zato što su oni uvjereni da su u pravu.
Nisam im se mogao skroz suprostaviti jer ni meni nije potpuno jasno. Memorija i FSB u mom slučaju rade sinhrono, pitanje je kada i u kojem slučaju rade asinhrono. Kako se to namiješta jer ja očito nemam tu opciju... ZAŠTO ja nemam a neke ploče imaju.. zašto uopće se upotrebljava asinhrorni rad kad memorija šalje podatke brže nego što ih sabirnica može primit... malo mi to pojasniti
many thanks from me..
ti tvoji iz razreda su stvarno "jeleni" kak bi ja rekao
zalosno je da toliko malo znaju ,
covjece a mi stari konji vucemo znanje jos od dos-a
kolega je rekao da ni ja ne bi bolje
ZYXY je offline   Reply With Quote