11.11.2002., 22:34
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Originally posted by Red_Baron
Ma znam, ali nitko neće posudit na jedan dan...
Imam jedno pitanje... 3 prijatelja iz razreda su se pola sata "derali" (više-manje) da mi objasne kako dizanjem sabirnice ne mijenjam brzinu memorije nego samo komunikaciju između kjompjutora i memorije. Znači, po njihovom RAM uvijek radi na svojoj brzini (100, 133, 266,333,...) jedino što se mijenja je veza između kompjutora i memorije. Za clockat brzinu memorije, po njima, treba se mijenjat posebno ta vrijednost (100 Mhz u mom slučaju), a brzina veze sa kompjuterom je uvijek jednaka sabirnici. Ja znam da nije tako ali problem je što je njih trojica i prilično su uvjereni da kod memorije postoje dvije brzine... brzina nekakvog rada tj. nekakve obrade i brzina prijenosa, tj. veze. Ja mislim da je to jedna te ista brzina, tj. da brzina rada ili obrade podataka u memoriji ne postoji jer memorija nikakve podatke ne obrađuje, ona ih samo čuva te je jedino bitna brzina kojom šalje i prima te podatke. Sad da li je ovo točno (što ja tvrdim) u potpunosti zato što su oni uvjereni da su u pravu.
Nisam im se mogao skroz suprostaviti jer ni meni nije potpuno jasno. Memorija i FSB u mom slučaju rade sinhrono, pitanje je kada i u kojem slučaju rade asinhrono. Kako se to namiješta jer ja očito nemam tu opciju... ZAŠTO ja nemam a neke ploče imaju.. zašto uopće se upotrebljava asinhrorni rad kad memorija šalje podatke brže nego što ih sabirnica može primit... malo mi to pojasniti
many thanks from me..
|
ti tvoji iz razreda su stvarno "jeleni" kak bi ja rekao
zalosno je da toliko malo znaju ,
covjece a mi stari konji vucemo znanje jos od dos-a 
kolega je rekao da ni ja ne bi bolje 
|
|
|